Let’s be Universe

Let's be Light, Universe

Let’s be Light, Universe
Pretty Young Thing, digital 2016

Sommersingler er en gammel og fortsatt like god tradisjon. Det er en anledning, for enkelte kanskje en unnskyldning, til å løsne på snippen, til å levere en melodi hvis ambisjoner ikke er andre enn å underholde og glede. Som om ikke dét er ambisjoner gode nok også i det daglige? Jo et ja, men vi er så mye mer mottakelige når det er sommer.

Let’s be Light ser ut til å legge seg på linjen med en single for sommeren, de gjorde det i fjor med eminente «Are You Ready» og stiller i år opp med «Universe». To år på rad, da begynner det å bli tradisjon. Både fjorårets og årets single vitner dessuten om at Let’s be Light gjør seg flid med saken, hva de gir oss er nemlig popmusikk av høy klasse. «Universe» er dog ikke en ubetinget glad og lettsindig sommerlåt, det hviler vemod og alvor – med positiv kraft – i bunn.

Min første tanke i møte med «Universe» var reap the wild wind, av alle ting. Nå vel, det er bare i partier og kanskje bare i mitt hode, okke som er «Universe» bærer av en sakral stemning, som i en hymne. Oppløftende og omfavnende, mye lys, storslått uten å bli direkte pompøs. Og så er her også antydninger til fade to grey, hvilket det hersker konsensus om at aldri er feil.

Mest av alt er allikevel «Universe» let’s be light og elektropop av i dag, ikke av fortid. Som vi har lært oss å forvente serverer Let’s be Light også denne gang arrangement og produksjon med fingerspitzengefühl, aldri for mye, aldri for lite. Let’s be Light forstår når de har en god poplåt mellom hendene, og de vet hvordan å forvalte den med hensyn til dynamikk, løft, bro og å sette punktum på akkurat riktig sted. De har dessuten holdt på lenge nok sammen til at en definert egenart er etablert, lydbildet og Lise Kristin Kvenseths vokal gir til sammen en tydelig identitet.

«Universe» er Let’s be Light av krem kvalitet, faktisk noe av det aller beste de har prestert. Det igjen betyr at «Universe» er fryktelig mye bedre enn veldig mange av de ting som går på high rotation. «Universe» fortjener å bli spilt høyt og hyppig av de store som de små radiostasjoner sommeren gjennom. Dette er A-liste.