Kadeadkas, Plastique Palace

Kadeadkas, Plastique Palace

Kadeadkas, Plastique Palace
Young & Cold Records, mc/digital 2017

Young & Cold Records er en label som i de fleste fall blir knyttet til minimal synth og wave av diverse avskygninger, men faktisk varter selskapet fra Augsburg også opp med andre takter. Som kvartetten Kadeadkas, et fra i år av nytt navn i porteføljen.

Kadeadkas ble startet i 2016, en tysk-kroatisk sammenslutning som holder hus i Köln og teller Katy på sang, Marten på gitar, Lars på bass og Friedi på trommer. Musikalsk står de godt plantet i de tidlige faser av rått tilhugget postpunk, der hvor punk, new wave, tribal og deathrock krysser klinger og det er lite eller ingenting å høre av de senere og mer forfinede varianter av postpunk.

Selv fremhever de at elementer fra det tidlige syttitallets psykedelia er biter som bringer varme og rytme til fundamentet av hardkantet postpunk, hvilket ikke er helt søkt men samtidig er noe som ikke fremkommer særlig tydelig gjennom de seks sporene EP’en «Plastique Palace» samler.

Kadeadkas

Kadeadkas

Hva som er – uansett hva en hører eller ikke hører av influenser – sikkert, er at Kadeadkas på denne deres debututgivelse presterer gode og varierte låter som alle henter innspill fra flere enn bare ett hold; et inntrykk som forsterkes gjennom tekster som løper mellom kroatisk, tysk og engelsk. For briljante førsteinntrykk kan anbefales den melodiøse «San» – som virkelig løftes fra mellomparti og ut – , «Kontrolle» og dennes fusjon av høyenergisk Neue Deutsche Welle og metallisk riffing, samt «Angst Noise War» hvis uttrykk er den tribal og totem som tittel flagger.

«Plastique Palace» er blant de utgivelser, kanskje den, som her på kontoret har gått flest runder de seneste fjorten dager. Det ikke fordi den er perfekt, så langt ifra, men helst fordi den har noe eget ved seg og som EP vokser til stadig bedre for hver runde. Ja takk til mer fra Kadeadkas.

TRACKS

San / Soba / Mother Of Lies / Angst Noise War / Kontrolle / Warpaint

Produsert av Kadeadkas, mikset av Endlose Emotion

«Plastique Palace» kan anskaffes i format kassett hos youngandcold.de

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments