KRIMinell Ungdom

KRIM U

Krim U, L-R: Tønnes Ingebrigtsen, Lena Frelin, Vidar Aam, Johnny Larssen

Blant de første og fremste punkband i Ofoten og Vesterålen var Kriminell Ungdom fra Narvik. I likhet med mange av sine samtidige utviklet de seg raskt fra punk og videre til dunklere toner inspirerte av de mange muligheter postpunken bragte med seg. De kappet navnet til Krim U og ble et av de mest interessante norske band fra epoken postpunk.

KRIM U, 1981-1983

Krim U – «1981-1983»

Besetningen talte Vidar Aam (vokal, gitar), Tønnes Ingebrigtsen (synth), Johnny Larssen (synth), Lena Frelin (bass) og Rune Forselv (trommer). I takt med et stadig mer elektronisk lydbilde falt det ene medlem etter det andre fra, Krim Us siste dager ble levd som duoen Aam + Ingebrigtsen.

Noe større gjennomslag i sin samtid fikk de ikke, de turnerte nær utelukkende i nord og rakk aldri egen kassett- eller plateutgivelse før de takket for seg. Demoer og konsertopptak ble like fullt gjort i årene 1981 til 1983, hvilket for en stor del ble samlet på kassetten «Document» (Trust Art) i 1988. Denne kassetten skal neppe sies å være enkel å få fatt i, ei heller er kassett anno 2015 det mest hendige format med hensyn til å spre budskapet om Krim U (så skal kassett-revivalistene heller få mene hva de vil om den saken).Det er derfor ikke så rent lite hyggelig at selskapene Snack Ohm Tapes (Bergen) og SSP (Vadsø) har gått sammen om å gi Krim U det monument de vitterligen fortjener. «1981-1983» er en dobbel-lp som samler nitten kutt fra, ja nettopp, årene 1981 til 1983. Hvit og grå vinyl, utbrettcover med alle tekster samt biografi, og inkludert er lenke til filer i FLAC-format. Med et opplag på generøse tusen eksemplarer bør det være en smak sak å sikre seg en kopi.

Utgivelsen har vært forsinket i flere runder, mer eller mindre gjennom hele 2015, men er nå endelig klar for salg. «1981-1983» kan bestilles direkte fra Snack Ohm Tapes’ og SSPs nettsider, i løpet av neste uke vil den også bli tilgjengelig i en rekke platebutikker fra nord til sør.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
indiestadt
indiestadt
29. januar 2016 17:09

Til alle som ennå ikke har kjøpt vinylen; Krim U finnes nå også på Spotify, iTunes m.fl. steder.