Safe Tonight med Marsheaux

VIDEO«Safe Tonight» er første single fra Marsheaux’ kommende album, dét i seg selv er ingen stor nyhet siden det nå er gått en måned siden denne ble sluppet på markedet. Nytt i disse dager er imidlertid at den offisielle promovideo tilhørende «Safe Tonight» ble avduket 1. juni. Det gir en påminnelse om at albumlanseringen finner sted bare noen få uker frem i tid.

Hva gjelder «Safe Tonight» er den en god om enn ikke direkte spennende single fra Marsheaux’ hender. «Safe Tonight» er lyden av en formel som Marsheaux behersker fra tå- til fingerspiss, særdeles elegant synth og pop med streif av hviskende melankoli. Videoen er spilt inn i Valencia, Spania og regissert av Nacho Sánchez. Bilder fra, glimt av, en fortelling om eller en drøm fra en by, et sted, et liv midt mellom marerittaktig noir og lykkelige glansbilder.

Marsheaux, Safe Tonight

«Safe Tonight»

Marsheaux, Ath.Lon

«Ath.Lon»

Marsheaux – Marianthi Melitsi og Sophie Sarigiannidou – er snart, om ikke allerede, for erfarne veteraner å regne. Opprinnelig er de begge fra Thessaloniki, men det var i Athen i 2003 at Marsheaux ble etablert. Sterkt inspirerte av 1980-tallets synthpop og new wave har Marsheaux til i dag levert fire studioalbum med originalmateriale, hvorav «Inhale» fra 2013 kneiser som best til nå. Deres forrige studioalbum var helt uten egne komposisjoner, «A Broken Frame» fra 2015 er Depeche Modes plate fra 1981 gjort fra a til å i Marsheaux’ klær. Det er et vågalt stunt egnet til å avsløre dilettanter, Marsheaux bestod oppgaven med bravur og deres versjon av «A Broken Frame» bragte dem dessuten ekstra oppmerksomhet og større nedslagsfelt.

Torsdag den 16. juni lander det nye albumet i butikkene, «Ath.Lon» er navnet og det kommer i format LP og CD utgitt av engelske Undo Records. Tittelen er sammensatt av Athen og London, de to byer hvor platens materiale er skrevet og innspilt.

Marsheaux

Marsheaux

Ath.Lon:

Burning / Like A Movie / Sunday / Wild Heart / Now You Are Mine / Strong Enough / Safe Tonight / Mediterranean / Let’s Take A Car / The Beginning Of The End