Molchat Doma, Doma Molchat

Molchat Doma

Molchat Doma

молчат дома

они молчат, но слышат тебя

HVEM → Molchat Doma (молчат дома), i norsk oversettelse ‘Stille hus’, er et band av ny dato fra Minsk, Hviterussland. Til nå har de utgitt (kun digitalt format) ett album og én single, stilistisk befinner de seg i en miks av dyster postpunk og minimalistisk synthpop i rett linje fra tidlig ’80s.

HVA → «Doma Molchat» er åpningslåt på den selvutgitte debuten «S Krish Nashih Domov» («С Крыш Наших Домов») fra april i år. Den 1. september lanseres «S Krish Nashih Domov» i fysisk format, det helt eksakt i 40 kopier på kassett av den Berlin-baserte labelen Detritis Records.

HVORFOR → Fordi «Doma Molchat» viser Molchat Doma i et – og på albumet blant flere – spor lett å like, et spor som henter like mye fra sprudlende synthpop som fra kjølig wave. Produksjon og lyd kaster ekko av autentisk årgangswave fra en svunnen tid, fra den tid da kassetter var alt mer enn bare supplement til digitale filer. «Doma Molchat» er wave i retro, i nåtid og i nostalgi.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments