Starcontrol, First Love is Dead

VIDEO Strengt tatt føler de færreste av oss behov for enda flere sjangernavn, og når trioen Starcontrol refererer til seg selv som spleen wave er dette i musikalsk forstand ikke rarere enn strømlinjeformede grep fra diverse wave og postpunk; som en neo-wave for vår samtid.

Starcontrol er fra Italia, nærmere bestemt Brianza ved Milano, og har allerede noen år bak seg som band. Moreno Zorzetto (gitar, progr.) og Laura Casiraghi (bass) startet Starcontrol vinteren 2008, to år senere kom Davide Di Sciascio (vokal) til og kompletterte besetningen. Til tross for ni år i virksomhet er Starcontrol sin diskografi begrenset til demoen «Starcontrol» (2011) og EP’n «The Ages Of Dreams» (2012) – begge disse selvutgitte – samt noen enkeltspor her og der.

Starcontrol

Starcontrol

Manko i utgivelser blir det snart en endring på, for Starcontrol har klappet og klart et album hvis tittel er «Fragments». Dato for release er ennå ikke annonsert, men sikkert er at albumet vil bli utgitt via den eminente labelen Swiss Dark Nights.

Det første fragment av «Fragments» heter «First Love Is Dead», en virkelig vellydende single som skimrer og vibrerer slik all god wave er ment å gjøre. Videoen – laget av Giulia Pittioni – er i omgivelser og fargetoner av en stemning som går hånd i hanske med «First Love Is Dead».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments