Langsomt mot Samleboks

Langsomt Mot Nord

Mange er oppmerksomme på Langsomt Mot Nord sitt crowdfunding-prosjekt, enda flere bør bli gjort oppmerksomme om det. Dét fordi Langsomt Mot Nord og deres samlede verker virkelig fortjener nyutgivelse i staselig boks. I vår digitale samtid går det dog litt trått for fysiske utgivelser, hvilket er noe også Langsomt Mot Nord erfarer.

Langsomt Mot Nord var noe for seg, et i sin tid bemerkelsesverdig prosjekt i norsk rock, et treff mellom moderne elektronisk, programmert, populærmusikk og norsk folkemusikk. Generasjon postpunk representert ved Ola Snortheim, Jørn Christensen, Morgan Lindstrøm og Beranek på skuldrene av folkemusiker Olav Snortheim, gjort med genuin kjærlighet til musikken.

Min far, Olav Snortheim (1911-1988), var folkemusiker og tonekunstner. Det falt ham såre enkelt å tilegne seg gode ferdigheter på ethvert instrument. Han fartet da også land og strand rundt, i innland så vel som i utland, med en selvlaget og tilpasset instrumentkoffert full av det meste – langeleik, bukkehorn, lur og fløyter, i tillegg til sin lille munnharpe på innerlomma. Og han sang, spilte og fortalte. På evig turne i 1950-, 60- og 70-åra.
– Ola Snortheim

Det ble i alt tre album fra Langsomt Mot Nord i årene 1985 til 1991, disse tre – som har vært ute av trykk i manns minne – samt et helt nytt album i «Far» (uutgitt musikk av Olav Snortheim), vil bli å finne i en samleboks med planlagt utgivelse i november inneværende år. Realisering av boksen krever imidlertid noen flere kjøpere enn de som til dags dato har gitt seg til kjenne. Med ennå en liten måned igjen av kampanjeperioden er det fortsatt tid, se www.indiegogo.com

Langsomt Mot Nord, Samleboks

Høsten 2017 slippes en lekker 4LP-boks med synth/folk-duoen Langsomt Mot Nord.

Boksen inneholder: LP1: «Langsomt Mot Nord» (1985), LP2: «Westrveg» (1988), LP3: «Hildring» (1991), LP4: «Far» (uutgitt musikk av folkemusikeren Olav Snortheim).

Boksen vil også inneholde liner notes av Arvid Skancke-Knutsen.

Alle albumene er remastret av Hugo Alvarstein og Morgan Lindstrøm.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments