Ny video fra Velvet Kills

VIDEO Velvet Kills er et ferskt bekjentskap hvis antall utgitte låter ennå ikke teller mange. Tross det fremstår de allerede nå som et navn noe utenom det vanlige, Velvet Kills virker å ha viljen til frilynt romstering musikalskt som visuelt i krysset new wave, synth og art rock.

Med blant andre Lou Reed, Malaria!, The Clash, KaS Produkt og Iggy Pop som influenser, er det ganske naturlig at Velvet Kills’ musikk hopper litt fra her og litt til der fra låt til låt. Man kan trolig ikke forvente å få det samme sound om igjen hver gang Susana Santos (vokal, bass) og Harris Iveson (gitar, synth) utgir ny musikk. Forvent det uventede, skal du og jeg tro duoens manifest.

Rhythmic, unexpected, erotic, subjective and of course sarcastic.

Velvet Kills ble dannet i 2015, med røtter og tråder til Lisboa samt Paris, i dag med base i Berlin. Frem til nå har de kun én fullverdig utgivelse bak seg, den egenutgitte EP’en «Memory» fra mars inneværende år. Fire kutt hvorav spesielt tittelkuttet og «Clog» er verdt flerfoldige tomler.

Velvet Kills

Velvet Kills

Velvet Kills is a thoroughly modern and urban endeavour, speaking directly to today’s society – with all its anxieties, addictions, destructiveness as well as exhilaration. You’ll find in their driving beats raw emotion, and a terrific darkness. The sound is complex, almost abstract – a combination of cinematic textures, gritty guitars, and potent vocals.

Torsdag denne uke ble ny låt og video – «Fill Me Out» – lansert, et kutt som høres temmelig annerledes ut enn materialet på «Memory». En stilig låt er det, og en artig video er det også. Art Mistake heter DIY-kollektivet som har satt sammen videoen, i den er det mengder konkrete og mulige referanser til film, artister og musikk. «Fill Me Out» er en første hilsen fra Velvet Kills sitt kommende debutalbum «Mischievous Urges», utgivelse via Oráculo Records en gang i 2017.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments