State of the Nation

Et blikk på navn og en lytt til sound levner i sum ingen tvil om at svenske State Of The Nation nærer varme følelser for New Order. Med det ikke sagt at State Of The Nation kun er etterlignere, på forbildenes skuldre sikter de mot å skape variert popmusikk.

State Of The Nation er en relativt ny konstellasjon hvis medlemmer teller Tomas Gustafsson, Johan Sigeback og Fredrik Sigeback pluss deres ‘visual guy’ Martin Steffen. Singelen «Departed» b/w «Robben Island» ble sluppet som første utgivelse i mai 2016, vinteren 2017 fulgte så de enkeltstående låtene «Rotterdam» og «Amsterdam». Blant disse titlene står «Rotterdam» frem som den desidert sterkeste, ikke bare mye mulig men faktisk helt sikkert den beste pop-låten New Order ikke skrev eller ga ut i 2017. Videoen til «Rotterdam» – av Martin Steffen og innspilt i en iskald hall i Malmö – gir både energi og fin kulisse; Rotterdam, warehouse, Manchester.

State Of The Nation, One
State Of The Nation, One

There is a wide spectre in the composition of songs of this EP, hopefully it will attract a wide spectre of listeners too.

På forsommeren i år lanserte State Of The Nation EP’en «One», dette som den første av flere fremtidig planlagte EP’er. De tre låtene som danner «One» rettferdiggjør State Of The Nation sin påstand om ‘…making popsongs in different shapes’. «One» er blandet drops av britisk sort anno ’80s og ’90s og ’00s, med løse biter av indie, gitarpop, synthpop og new wave, glimtvis som Pet Shop Boys i møte med Johnny Marr. Best blant de tre spor på «One» er «Distortion», melankolsk mørke i par med liflig melodi, riff og refreng, beslektet med like deler britpop og madchester.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrik
Fredrik
9. august 2017 22:45

Thanks for the kind words/Fredrik, State of the Nation