Gjennom de seneste år er Double Echo blant de forholdsvis få nye navn fra England som har maktet å rydde seg varig plass hjemme hos meg, dette en duo / trio som fra base i Liverpool leverer en tiltalende mikstur av skimrende postpunk, darkwave og gothic samt litt attåt. Nytt album, «Period Rooms», kommer i høst, når oktober tar siste pust.

Double Echo ble startet i 2012 av Chris Luna og Ash Lerczak, et par år senere fikk de følge av Ellon Souter som medlem nummer tre. De par foregående plater – LP’en «La Danza» og EP’en «Ancient Youth» – kan skilte med vokal (og tekster) fra samtlige medlemmer, noe som utvilsomt har bidratt sterkt til min oppfatning av Double Echo som et band med evne til å variere uttrykk.

Det kommende «Period Rooms», som blir deres tredje fullengder, tar kanskje en litt annen rute i og med at Chris Luna er kreditert ikke bare som låtskriver men også som vokalist på samtlige spor. Skal en dømme etter hva «High Wind» – det per dato eneste spor å høre og som sådan en slags ‘single’ – formidler, er det ingen grunn til bekymring; «High Wind» er klassisk Double Echo.

We’re very excited to announce that we’ve just completed our third proper full length album. It’s called “Period Rooms” and consists of ten haunting tracks written by Chris Luna, who takes on all of the lead vocals in this case!

«Period Rooms» lanseres i formatene CD og LP av henholdsvis finske Gothic Music Records og svenske Peter Out Records. CD-utgaven slippes i et begrenset opplag av 222 eksemplarer, den som svært gjerne vil sikre seg en digipack kan fra og med i går plassere sin forhåndsbestilling. Når det er gjort bør en smøre seg med tålmodighet, release er nemlig ikke før den 31. oktober.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments