Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 European Ghost – Indiestadt

European Ghost

European Ghost, Pale And Sick

European Ghost, Pale And Sick
Unknown Pleasures, cd/digital 2016

Det tyvende århundres Europa i mellom- og etterkrigstiden er trolig tegnet, forklart og besunget mer enn noen annen historisk epoke. Som historie fra nær fortid og i sin samtid godt dokumentert, er det selvsagt ikke underlig at denne tiden er gitt mye rom i dokumentarisk så vel som kunsterisk kontekst. Europa er fortsatt jaget av disse årene.

«Pale And Sick» tar for seg denne tematikk, ikke bare som i noen enkeltstående spor men som i form av et konseptalbum. Skjønt, det er temmelig diffust i hvilken grad «Pale And Sick» faktisk relaterer til historien som var, kanskje er det vel så gjerne visjoner om en fiktiv fremtid. I en tid da flerfoldige tegn tyder i retning av at Europa igjen går mot uroligere tider, blir «Pale And Sick» som album og tematikk en sak av muligens doble betydninger.

Bright tracers in the DARK, WHITE phosphorous bombs, mutilated statues, ruined cities. A silent and faceless army WHICH crosses the muddy trenches of Europe… An exterminating angel RIPPED FROM THE SKY, falls to avenge the new modern horror of loneliness and mute urban battles… “Pale and Sick” is a concept album: a flight OVER the European remains from the TWO WORLD WARS.

Konseptalbum er blant de ting som har et heller semmert rykte – med mindre en er innehaver av et velutviklet proghode – , litt for ofte viser ambisjonene seg i slike sammenhenger å være betydelig større enn evnene. «Pale And Sick» er dog ikke av den type konseptalbum hvor låtene smelter inn og ut i hverandre, her er det heller en gjennomgående dystopisk stemning som er bindevev for albumet. Det er altså fullt mulig å forholde seg til «Pale And Sick» uten å skjenke konseptet skyggen av en tanke, låtene er individuelle skapninger som står på egne ben.Bak «Pale And Sick» står European Ghost, en trio fra Bologna, Italia som teller Cristiano Biondo (vokal, tekster), Giuseppe Taibi (bass, trommemaskin, synth) og Mario d’Anelli (gitar, synth). Et nytt band – men ikke fullstendige noviser, Taibi og d’Anelli er aktive også i andre band – som med «Pale And Sick» platedebuterer. European Ghost står på postpunk og alle tings wave som fundamenter, det er imidlertid ikke slik at disse grunnsteiner i særlig grad dominerer lydbildet. «Pale And Sick» er aller mest en dypt elektronisk affære dyppet i generøse mengder kraut og post-rock med tilbøyeligheter til droning. I sum skaper European Ghost et sound som krysser på tvers av en rekke decennium og genrer.

«Pale And Sick» belønner som best den som tar seg tid til å lytte gjennom fra første til siste tone, et album med komposisjoner og arrangementer av sterk helhet som fester stadig bedre grep for hver runde som passeres. For den utålmodige, som vil til de åpnere inngangsporter i første straks, kan «Lost Highway» og «Unreal Space» være gode hint. Er monoton synthpunk av skole Suicide din skål, er tittelkuttet for deg. Ta en «Trip In The Night» dersom ditt gen er av type elektronika, og «Preset» er er utmerket valg om cold wave og tribal er foretrukket vare.

«Pale And Sick» er kanskje ikke så veldig pop, som i momentant medrivende riff og refreng, men slike skavanker oppveies av flott produksjon, eksperimentering og en udogmatisk tilnærming til sound og sjanger. European Ghosts musikk signaliserer en eklektisisme som ikke kan plasseres i bestemte termer, i så henseende speiler musikken utfordrende og motsetningsfylte tider.

TRACKS

Trip On Mars / Preset / Pale And Sick / Lost Highway / Unreal Space / The Spiral / August In Winter / Sex In Kepler / Trip In The Night / European Ghost

Produsert av Guiseppe Taibi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1. januar 2018 16:52

[…] link […]