Holy Day и Mirror

Motorama, Holy Day

Motorama, Holy Day
Talitres, 7″/digital 2016

Gjennom de siste snart ti år har Motorama fra Rostov-na-Donu, Russland tilhørt de stødigste leverandører av hva vi gjerne kan, men sjelden gjør, gi merkelapp som neo-postpunk. Stødige fordi de nær sagt alltid bringer kvalitet til bords og over tid har utviklet et tydelig særpreg innenfor de ganske stramme rammer hvor de beveger seg.

Motorama ble i sine tidligste år titt og ofte beskyldte for å være en kloning av Joy Division, en beskyldning ikke helt uten rot i virkeligheten men like fullt noe unyansert. Vladislav Parshins vokale likheter med Ian Curtis var den åpenbare årsak for slike koblinger, var det ikke for den ville det unge Motorama bare lignet på en rekke andre band fra britisk postpunk og new wave.

Med tre album, det foreløpig siste er «Poverty» fra i fjor, i sekken har Motorama steg for steg skapt sitt eget lille rom et sted midt mellom postpunk og indie. Gradvis er også keyboards / synth gitt mer markant plass i Motoramas lydbilde, hvilket vises til det fulle på denne singelen.

Motorama

Motorama – Foto: Maria Bartulis

«Holy Day» b/w «Mirror» er en ordentlig, frittstående single av gammel skole, med a- og b-side som er hentet hverken fra album eller er ment å være første reklame for et kommende album. Kanskje derfor, pga. utgivelsens selvstendige karakter, er de to låtene ikledd et lydbilde hvor gitarene spiller kun sekundære roller. Arrangementene domineres av keyboards og elektroniske takter, av svale sveip en lett overskyet dag ved strand eller boulevard. Sånn hørt bort fra det er både «Holy Day» og «Mirror» melodier og stemninger av det som er blitt type typisk Motorama, kontrollert energi båret frem av en aldri sviktende sans for melankoli. De er begge fine som få.

Som vane er for Motorama står franske Talitres Records ansvarlig for utgivelsen, «Holy Day» b/w «Mirror» er trykket i 1005 eksemplarer og det er i denne stund en veldig liten håndfull igjen.

TRACKS

Holy Day / Mirror

Produsert av Vladislav Parshin og Maxim Polivanov