White Birches

White Birches, Hunting

White Birches, Hunting
La Petite Tempête, digital 2015

«Hunting» er første single fra White Birches’ album av året, «Dark Waters». En single, en låt, som i disse mine ører står som den beste introduksjon til White Birches. På albumet fremstår White Birches som noe langtekkelige, i format single – som enkeltspor, i liten dose – kommer deres mørke panorama bedre til sin rett.

Eller kanskje har det seg ganske enkelt slik at «Hunting» er det absolutt sterkeste kutt fra «Dark Waters», det kutt der Jenny Gabrielsson Mare og Fredrik Jonasson lykkes best i sine visjoner om dark electronica to soothe a wounded soul. Hvordan det enn har seg; «Hunting» er svevende, dypt suggerende, varmt dyster, urovekkende stemningsfull og ikke så rent lite filmatisk i sine sveip.

White Birches

White Birches – Foto: Jonas Fransson

Det er Depeche Mode møter darkwave møter Vangelis møter drømmepop, eventuelt er det et resultat av Mares ståsted i jazz, vaudeville og film (hun er som soloartist inspirert av bl.a. Lynch og Badalamenti) møter Jonassons (aka Silencio Stampa) ståsted i elektronika. Som ved høve når film først er nevnt: Jenny Gabrielsson Mare har skapt en besnærende video til «Hunting» , en video som med enkle men elegante grep setter stemningen og løfter låten ytterligere trinn.