Distance by Rendez-Vous

Rendez-Vous, Distance

Rendez-Vous, Distance
Avant!, 12″ep/digital 2016

Pariserne Rendez-Vous leverte høsten 2014 deres første EP («Rendez-Vous»), og om de med denne kanskje ikke tok den hele og fulle verden med storm maktet de like fullt å samle pen oppmerksomhet og en god mengde lyttere med låtene «Donna» og «The Others». Nå som de er på plass med EP nr. to bør oppmerksomheten heves ytterligere.

For med «Distance» og de seks kutt denne utgivelse kapsler har kvartetten Rendez-Vous – Francis Mallari (vokal, bass), Simon Dubourg (gitar), Elliot Berthault (synth, vokal) og Maxime Gendre (synth, vokal) – begått en EP med hissig slagkraft. «Distance» er en heftig syntese av kontinental cold wave, britisk postpunk og fransk synth-wave i balansedans mellom punk og pop, aggresjon og sursøt sødme.

I det hele, gjennomgående, anes i Rendez-Vous’ musikk og estetikk en aggressivitet et sted mellom kampvilje og desillusjon. I navn, logo, låter, cover og videoklipp antydes ubehageligheter, fiendtligheter, fra de gater og det Paris som turistene aldri ser. Her er ikke så mye lys og varme, her er straks heller skitt og kulde i Metro fra sentrum til forstad.

Rendez-Vous

Rendez-Vous – Foto: Pierre-Ange Carlotti

Men hallo, den type elendighet har aldri vært til hinder for eminent popmusikk. Snarere tvert om, og Rendez-Vous parrer ubesværet sine mørke sider med låter som går rett i øret. For eksempel, for å begynne – ta tittelkuttet og den påfølgende «Workout», begge disse uklanderlig utførte monteringer av erketypisk cold wave, koldt men fengende, og hør bassen da, mann og kvinne!

«Foreseen Death» er av art langsommere, og generøst vakker, materie, sånn til å begynne med, innen den skifter takt halvveis i løpet og til tempo punk. Den saksofon som klager i «Foreseen Death» kan tolkes som et fjernt ekko av Hiroshima Mon Amour og dermed bindeledd inn mot «Euroshima». Sistnevnte er heidundrende elektropunk med en vokalist som i versene går Hugh Cornwell anno 1978 i næringen. Mucho tilfredsstillende. Om ikke disse er nok; med «Demian» gjør Rendez-Vous en überflott poplåt, EP’ens letteste og lyseste øyeblikk – new wave verdt flerfoldige kyss.

«Distance» er en glimrende EP hvis energi og kvaliteter med letthet kan tilegnes av langt flere enn de spesielt interesserte. Rendez-Vous og «Distance» er på den linje hvor undergrunn har potensiale til å veksle spor inn mot et bredere, mer allment rockinteressert, publikum.

TRACKS

Distance / Workout / Foreseen Death / Euroshima / Demian / Ignorance & Cruelty

Produsert av Rendez-Vous