Pleasure Symbols

Pleasure Symbols, EP

Pleasure Symbols, ST
Death Valley + Avant!, 12″ep/digital 2016

Høsten er, på vår side av kloden, i langsom anmarsj. Ennå ikke helt ankommet, men med antall plateutgivelser på stigende kurs etter sommerens dvale er det sant for sikkert at løvet snart vil falle. Pleasure Symbols derimot kommer fra den side som roterer i retning av våren, uten at det gir seg utslag i lys eller sommerlig musikk.

Pleasure Symbols er Jasmine Dunn og Phoebe Paradise Sheehy fra Brisbane i Australia. Med EP’en «Pleasure Symbols» utgitt denne uke gjør de sin offisielle platedebut, skjønt to av sporene her – «Ultra Violence» og «Control» – ble utgitt digitalt (i andre versjoner) allerede i 2014.

Vi har med «Pleasure Symbols» i hende fire låter og seksten minutter kald tristesse, en slags minimalistisk shoegaze eller elektronisk psykedelia. Dette er musikk som fra øde og døde strøk, kalde spøkelser sveiper hvileløst gjennom tomme gater og rom, med bøyde hoder, i langsomme bevegelser. «Pleasure Symbols» befinner seg et sted mellom bedøvende vakre stemninger som lokker og lover gode ting, og mørkt ritualistisk klapring som varsler om at undergangen er nær.

Pleasure Symbols

Pleasure Symbols – Foto: Vläjphotography

Pleasure Symbols’ musikk har sterke filmatiske kvaliteter, om låtene ble strippet for vokal og fremført som rene instrumentaler ville de egnet seg svært bra som filmmusikk. «Underneath Your Skin» er gitt en besnærende video som antyder potensialet i den retning, «Underneath Your Skin» både ser og høres i sekvenser ut som en road movie fra etter katastrofen.

«Above All Else» og «Control» er dog EP’ens to sterkeste kort. «Above All Else» er noe lysere og mer oppløftende enn de øvrige kutt, gjennom «Above All Else» skinner pop og melodi, den lar seg faktisk nesten gjøre å danse til. «Control» er på sin side forførende elektronisk blues, sakte vibrerende synth og wave som fra et fjernt sted i the outback, langt utenfor folkeskikk.

«Pleasure Symbols» er trykket i 500 fysiske eksemplarer og blir utgitt av Death Valley Records & Tapes i Australia, her i Europa er det italienske Avant! Records som håndterer utgivelsen.

TRACKS

Underneath Your Skin / Above All Else / Ultra Violence / Control

Produsert av Pleasure Symbols