Polygenic, Steal Light

Polygenic

Polygenic – Foto: Torleif Kvinnesland

POLYGENIC

‘Steal Light’ is a cold longing for beauty, an homage to nightlife, sleepless nights and a paranoid look on Love. – Shine on me tonight.

HVEM → Polygenic er duoen Andreas Karlstrøm og Zinner Soundwave (Kjell Arvid Hansen) med støtte av Kristian Hindbjørgen og Torbjørn Ringstad. De startet opp i 2016, holder til i Trondheim og lager hva de selv kaller for ‘skyggerock’. En slags fetter eller kusine av depperock, med alt hva det medfører av familiebånd til postpunk, new wave, post-rock, shoegaze, goth og så videre.

HVA → «Steal Light» er den ene av de to – den andre bærer tittelen «Technicoloured» – låter Polygenic har offentliggjort til nå. Miks er gjort av John Fryer, en mann hvis CV inkluderer bl.a. This Mortal Coil, Depeche Mode, Cocteau Twins, Love And Rockets, Nine Inch Nails, Jesus Jones, Clan Of Xymox, HIM, Chapterhouse og Black Needle Noise.

HVORFOR → Fordi «Steal Light» i vers og riff evner å fremkalle følelsen av ferd gjennom natt i slik en grad at Iggy Pop og Andrew Eldritch henger med som passasjerer i baksetet. Romantisk mørkerock som ikke fornekter seg en klisjé eller tre, lettere pompøs men like fullt drivende god.

1 Kommentar

  1. indiestadt sier:

    Nå ute som digital single, «Steal Light» b/w «Technicoloured» via iTunes – https://itunes.apple.com/gb/album/id1187309197