SARPSBORG 1K

Cronos Titan, Sarpsborg 1K

Cronos Titan, SARPSBORG 1K
Sub Culture, digital 2016

Sarpsborg er blant Norges eldste byer, grunnlagt med navnet Borg av Olav den hellige i 1016 og kunne derfor feire sitt tusenårsjubileum i fjor. Beliggende ved Glomma og Sarpefossen har byen brukt sine naturgitte ressurser til det beste for utvikling, vekst og velstand, Sarpsborg har en lang og stolt historie med sagbruk, kraftverk og industri.

Cronos Titan – som består av Preben Bjønnes og Per Aksel Lundgreen – er ikke fullt så gamle av år som hjembyen Sarpsborg, dog kan duoen spore sin historie tilbake til forrige årtusen anno 1995. Som sertifiserte veteraner i avdelingen for hardkantet elektronisk musikk med industriell klang, er Cronos Titan godt skodd for å montere en musikalsk hyllest til industribyen Sarpsborg.

Sarpsborg er en ung by på tross av sin høye alder.

Assistert av Technomancer (Roy Julian Digre) har Cronos Titan i «SARPSBORG 1K» skapt en låt av episke proporsjoner. Elegant, diskret storslått, i lyd og fortellerstemme som et soundtrack til en dokumentar. Rett og riktig er det derfor at «SARPSBORG 1K» i videoformat inkluderer klipp fra dokumentaren «Sarpsborgfilmen» (1952), bilder fra fortid samt av Cronos Titan i nåtid.

Vi som har fått byen i arv,
vi er stolte av den, og vi er glade i den,
for det er en god by å leve i, å arbeide i.

Som b-side disker Cronos Titan opp med enda en ny låt i franskspråklige «Enemedia» – enemy + media – , mørk og minimalistisk elektro hvis puls er stabil og underlagt strikt kontroll. Like fullt utstråler «Enemedia» muskler og spenning, som om i en avventende observasjon av bevegelser rundt seg. På sikt kan være at «Enemedia» faktisk er det beste av de to sporene, men uaktet av det kan vi slå fast at totalen av «SARPSBORG 1K» b/w «Enemedia» er bemerkelsesverdig bra.

TRACKS

SARPSBORG 1K / Enemedia

Produsert av Cronos Titan