Nytt fra Clan of Xymox

Clan Of Xymox er snart klare med oppfølgeren til «Breaking Point» (2006), tittel er ikke avslørt men albumet forventes å være for salg fra og med den 18. august. «Emily» er ute som første, og ganske gode, digitale forsmak, den 10. juli slipper Trisol låten også i fysisk format. Strengt begrenset til 999 kopier, med to remikser og «Chemistry» hektet på.

Clan Of Xymox stammer fra Nijmegen, Nederland 1983, kapret kontrakt med 4AD og gikk inn i deres stall på musikalsk linje med Cocteau Twins og Dead Can Dance. Skjønt ikke fullt så svevende som de to nevnte, Clan Of Xymox tilførte sine toner hardere beats og skjær av tradisjonell goth. Senere ble navnet kappet ned til Xymox og store deler av 90-tallet viet til flørt med dancescenen, noe som vedvarte frem til re-introduksjonen av fullt navn i 1997.

Clan Of Xymox, 2009

Clan Of Xymox, Foto: Achim Webel

Dagens Clan Of Xymox holder hus i Leipzig, Tyskland, fra den opprinnelige trio er kun Ronny Moorings tilbake. Som låtskriver, produsent og mer eller mindre enerådende i studio, er Clan Of Xymox på sett og vis et soloprosjekt for Moorings. Live og i promosammenheng fremstår det likefullt som et band, med Mojca Zugna, Mario Usai og Yvonne de Ray som støttespillere.