For The Love Of Ivy

For The Love Of Ivy, EP

For The Love Of Ivy, EP
Big Day Records, 7″ep/digital 2017

Med et navn som For The Love Of Ivy i spill kreves det ikke mye vill gjetting for å komme frem til at vi befinner oss i de lyssky kvartaler rundt The Cramps. Under de bleke lysstråler fra gatelykter og måneskinn rasler For The Love Of Ivy rundt i byens smale smug og de mange søppeldunker fylte til randen med popkulturell smuss.

Hvis du skulle møte på denne trioen fra Oslo ute i det fri en natt, kan de identifiseres ved at Von Lösch (Ulrik Løsch Danneborg) står for howls n’ moans, The Girl With No Name (Silje Dybedahl) gjør growls n’ groans og The Gimp (Pelle Enebro) holder hender om sticks n’ stones. Oversatt til et kjedeligere språk innebærer dette cirka noe sånn som vokal, gitar og trommer; en besetning som seg hør og bør et band som faktisk begynte som en tribute til – ja nettopp – The Cramps.

Twaaang! Thump! Hooowl!
Mentally challenged rock ‘n’ roll. Bellydancing on the shoulders of giants.

Med tiden har de tre, som alle har grundig erfaring fra andre band, utviklet For The Love Of Ivy fra kun å være en tribute til å bli et band som skriver eget materiale i skrittet mellom rockabilly, surf, punk og garasje med mere marinert i ymse grader av trash, twist, sex, spøk og spenning.

For The Love Of Ivy

For The Love Of Ivy

«For The Love Of Ivy EP» serverer fire egenskrevne låter av solid kvalitet og i stilistisk variasjon fra fyrrig punk’ a billy via bluesy garage til mørk rhumba med visitt av orgel, alt til lyst og dans for både levende og døde. Helt i tet er «I Wanna Do This Again» hvis twang, fuzz, vokal og generelt dunkle energi plasserer skapet eksakt hvor det skal stå; på halv åtte. Forresten bringer tittelen i seg selv frem gode ekko av salige The Graves og deres «I Wanna Do It Again», dette bare til din digresjon. Rett bak «I Wanna Do This Again» tripper «Domina», EP’ens mest sammensatte kutt og av stemning som om var det hentet fra David Lynch’s «Wild at Heart» eller lignende brygg.

Hvem enn av låtene som treffer aller best, når en ramler ned trappene og ut bakdøren til takten av «Burial Bop» er hovedsak den at «For The Love Of Ivy EP» i sum tilbyr burlesk underholdning verdt å oppleve om igjen. Så la oss, med fare for å ende i fordervelse, gjøre det en gang til.

Heldigvis er «For The Love Of Ivy EP» ikke bare å finne i den digitale verden, den sjanger det her er tale om er nemlig som aller mest henrivende når den kan holdes, luktes, beføles og avspilles i format av en 7″EP. Den vanlige utgaven (den er også trykket i en ‘Gold Edition’ av skarve femti eksemplarer, trolig revet vekk for lenge siden) er i salg hos blant andre Tiger og Big Dipper samt alle øvrige plateforhandlere med snev av selvrespekt.

TRACKS

I Wanna Do This Again / Breathless / Domina / Burial Bop

Spilt inn av Hågen Rørmark, mikset av Martin ‘Konie’ Ehrencrona