Dangerous Rhythm

Ultravox!, ST

Ultravox!, (ST)
Island, lp 1977
Omtale basert på reissue, Island, cd 2006

Ultravox’ tre første album ble alle relansert av Island i sommer, med renovert lyd, lekre booklets og enkelte – men altfor få – bonuskutt. Det siste og ønsket om obskuriteter lagt til side; hovedsaken er at disse tildels grovt undervurderte albumene nå er tilgjengelige i verdige utgaver.

Debutalbumet «Ultravox!» er det av de tre som inntil nå har vært vanskeligst å oppdrive på cd. Det er samtidig det av bandets album som best kan vise seg å appellere til lyttere som forbinder liten glede med Ultravox eller elektronisk pop generelt.

«Ultravox!» består av kutt som ble til i årene 1974 til 1976, det vil si i en tid og et miljø fjernt fra det nyromantiske 80-tall som så sterkt knyttes til bandet. «Ultravox!» er uhyre variert, fra rock og glam («Saturday Night In The City Of The Dead», «Wide Boys») til kraut og symfo («I Want To Be A Machine, «Slip Away»), fra søkende elektronikk («My Sex») til en slags pop goes reggae («Dangerous Rhythm»).

På et slags underlig vis henger det likevel sammen, og i årets nyoppussede omgivelser heves et av Ultravox’ mest spennende album til status som bedre enn noensinne. Ultravox slik du liker å tenke på dem som bryr deg kanskje midt i stumpen, men bryr du deg med fantasifull rock og pop er «Ultravox!» en dark horse som ikke skal ignoreres.

TRACKS

Saturday Night In The City Of The Dead / Life At Rainbow’s End (For All The Tax Exiles On Main Street) / Slip Away / I Want To Be A Machine / Wide Boys / Dangerous Rhythm / The Lonely Hunter / The Wild, The Beautiful And The Damned / My Sex + BONUS: Slip Away (live) / Modern Love (live) / The Wild, The Beautiful And The Damned (live) / My Sex (live)

Produsert av Brian Eno, Steve Lillywhite og Ultravox!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments