Desperate Journalist

VIDEO Blant de siste årenes beste nye britiske band i det løst definerte segment av klassisk postpunk, new wave og indie, finner vi kvartetten Desperate Journalist fra London.

Desperate Journalist ble startet i 2013, besetningen teller Jo Bevan (vokal), Rob Hardy (gitar), Simon Drowner (bass) og Caz Hellbent (trommer). Sommeren 2013 debuterte de med «Cristina EP», ytterligere et par egenutgitte singler fulgte innen de tegnet kontrakt med Fierce Panda og lanserte debutalbumet «Desperate Journalist» i november 2014.

Til kommende vår – den 24. mars 2017 – lanserer Desperate Journalist album nummer to, tittel på dette er «Grow Up». På bakgrunn av første single hentet fra «Grow Up» er det ikke utenkelig at tittelen gjenspeiler et band som er i ferd med å vokse opp. «Hollow» lyder nemlig som støpt i en større og mer ambisiøs form enn tidligere singler og favoritter som «Control», «Happening», «Organ» eller «Hestitate». Uansett, «Hollow» er en veldig flott låt gitt en tilsvarende flott video, hovedrolle spilles av Holly Hall og regi er ved Jason Weidner.

Desperate Journalist

Desperate Journalist – Foto: Josh Thornton

Da det er første gang Desperate Journalist nevnes på denne side, må vi – som alle andre også gjør – gi en forklaring på bandnavnet. Man kan nok lett fristes til å tro at navnet er et generelt hjertesukk over den bedrøvelige tilstand som store deler av dagens journaliststand befinner seg i, bakgrunnen for navnet er dog langt bedre enn som så.

Navnet er plukket fra The Cure og deres nidvise «A Desperate Journalist (In Ongoing Meaningful Review Situation)» innspilt på The John Peel Session i mai 1979. Låten er et tilsvar på Paul Morley sin slakt av albumet «Three Imaginary Boys» i NME og er en latterliggjøring av Morleys – og mange andre musikkjournalisters – ofte oppstyltede ordgyterier. Med det i bakhodet aner det oss hva Desperate Journalist vil mene dersom vi skulle driste oss til negativ kritikk av dem.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments