Nytt fra Batboner

Norges trolig fremste, om enn ikke utpreget hyperaktive, band i bakgatene fra hvor deathrock lusker rundt, våkner endelig igjen til liv med nytt materiale. Hele tre år etter forrige utgivelse – «The Dashboard Satan Sessions» – har de midt i den ellers late ferietid lansert to digitale singler i løpet av de siste par uker, «Consent» og «Stuck».

«Consent» ble sluppet den 14. juli, en låt sydd sammen av ulike partier som tar opp i seg alskens elementer fra psych, doom, garage, goth, punk og death. Som sluttresultat episk rock med kraft og dynamikk, «Consent» er veldig enkelt sagt veldig bra. «Stuck», sluppet 27. juli, er noe enklere og mer direkte i sitt modus operandi. Som ridende på et iørefallende riff og pisket av en offensiv vokal er «Stuck» en fengende representant for deathrock av tradisjonell metode.

Batboner, Consent
Batboner, Stuck

«Consent» og «Stuck» er begge å finne de fleste steder hvor du forventer å kunne strømme og laste ned fine ting. Batboner – som fortsatt er Floyd (vokal), Yod Amygdala (gitar), In Absentia Dei (bass) og Zonetripper (trommer) – kan dessuten gjerne vurdere å koble disse to låtene og tilhørende coverart (gjort av Floyd) til format 7″, det ville blitt en riktig staselig vinylsingle.