Virgin in Veil

Virgin In Veil, The Glory Hole

Virgin In Veil, The Glory Hole
Fairy Dust / Virgin In Veil, 7″ep/cd-ep/digital 2015

Fra Helsinki, Finland med drivende deathrock og perverterte besvergelser, der har du Virgin In Veil veldig kort introdusert. En litt lengre introduksjon vil fortelle at Virgin In Veil oppstod i januar 2015 som et ektefødt barn av Masquerade, sistnevnte et band bestående av de eksakt samme fire medlemmer som utgjør Virgin In Veil.

To parallelle band altså, hvis medlemmer teller Jacques Saph (vokal, bass), Suzi Sabotage (synth, vokal), Anton Välimaa (gitar) og William Freyermuth (trommer). De er noe forskjellige i uttrykk og oppsett, men ikke mer umake enn at de gjerne opptrer som double bill – booker du det éne får du lett med også det andre. Masquerade er for øvrig ganske snart klare med debutalbum – og det skal vi nok komme tilbake til ved senere anledning – , men nå først Virgin In Veil.

I fjor vår slapp Virgin In Veil en demo som kunne, og fortsatt kan, lastes ned til gratis forlystelse, «The Glory Hole» er dog første fullverdige utgivelse. Plateomslag så vel som låttitler sier sitt om at Virgin In Veil er et band tematisk hensunket i forbudne frukter og syndige utsvevelser. Med pekefingeren, eller kanskje langfingeren, i retning alle hyklende personer og institusjoner. Hvilket som kjent aldri er et ueffent grep dersom ønsket er å pirre publikums nyfikenhet, vi er i sådan sammenheng svært enkle vesener.

Virgin In Veil

Virgin In Veil – Foto: Miika Kartinen

Dersom det musikalske ikke holder mål vil imidlertid image eller obskøne bilder ha kun kortvarig effekt, noe «The Glory Hole» og dens fire kutt bestemt avviser. Virgin In Veil oppfinner rett nok ikke kruttet på nytt, men de sparker fra seg effektive varianter av amerikansk deathrock og britisk batcave. Fullstendig strippet for lange introer eller mellomspill, Virgin In Veil fokuserer heller på kortfattede, fengende låter som drar klare veksler på punk av den mørkere sort.

Det er ingen stor variasjon de fire låtene mellom, de drar alle kraftfullt av sted og er hver i seg like solide. De er dessuten korte nok til at ingen rekker å kjede seg innen de er over. Selv holder jeg allikevel kanskje to knapper på «Sexual Sin» og «Decay» som høydepunkter, disse to holder flere detaljer og noe større dynamikk enn EP’ens to øvrige kutt. Misforstå ei, «The Glory Hole» inneholder i alt fire hits for sin sjanger, snaue ni minutter med potente riff, rytmeseksjon på full rulle, kjølige synths og glefsende vokal.

«The Glory Hole» ble opprinnelig utgitt på cd og digitalt i november i fjor, inneværende uke ble den også tilgjengelig som vinyl i 250 eksemplarer via finske Fairy Dust Records .

TRACKS

Lovestains / Sexual Sin / Decay / Seduction

Produsert av Virgin In Veil