Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Love Will Tear Us Apart – Indiestadt

Love Will Tear Us Apart

Joy Division, Love Will Tear Us Apart

«Love Will Tear Us Apart» ble utgitt som singel i juni 1980, kun noen få uker etter Ian Curtis’ tragiske bortgang. Låten ble spilt inn på samme tid som bandets andre album – «Closer» – men ble ikke inkludert på albumet.

Singelen noterte seg en 13. plass som topplassering på de britiske listene, noe som gjør den til Joy Divisions desidert største salgssuksess. At Curtis’ bortgang og den ekstra oppmerksomhet dette medførte spilte en rolle for salgstallene er nok åpenbart, men samtidig innehar «Love Will Tear Us Apart» kvaliteter som uansett omstendigheter ville gjort den til en tittel for evigheten.

«Love Will Tear Us Apart» er bandets mest tilgjengelige og kommersielle øyeblikk samtidig som det aldri hersker tvil om at det er en låt av Joy Division. En enkel melodi, et klart definert refreng, og myke, melodiøse tepper av synth over bandets karakteristiske, primitive komp. Men om melodien i seg selv virker tilforlatelig, skaper Curtis’ nervøse vokal den helhet som hever «Love Will Tear Us Apart» fra å være bare en pen melodi til å bli en styggvakker klassiker med nerver i helspenn. «Love Will Tear Us Apart» ble nyutgitt som single av London i 1995 i forbindelse med samlealbumet «Permanent».

Joy Division, «Love Will Tear Us Apart»
– Skrevet av Curtis, Hook, Morris, Sumner, utgitt av Factory, 7″ 1980