Nytt fra Let’s be Light

Let's be Light

Let’s be Light – Foto: Thea Hermansen

Opererer du i bransjen for elektro- / synthpop er remiksing av dine presumptivt beste innfall, utfall og anfall en nær obligatorisk øvelse. En øvelse som kan skape ny glød og moro, men som – ærlig talt – i regel skaper større doser gjesp eller irritasjon enn lykke. Serr, det er mange middelmådige remikser der ute. Dét er tilsynelatende ingen hindring for stadige utgivelser av nye album og ep’er med gammelt materiale snekret om igjen.

Forleden uke, nærmere bestemt den 6. mai, leverte Let’s be Light sitt bidrag til torgs i form av «Remix EP». En tittel som «Remix EP» er kanskje ikke all verdens kreativ, på den annen side er den forbrukervennlig og levner ingen tvil om innhold. Hva vi tilbys med «Remix EP» er nye varianter fra (mer eller mindre) eksterne hender av fire spor fra fjorårets album «Let’s be Light» samt ett spor fra duoens første utgivelse, «EP», tilbake i 2011.

Har det så kommet noe nytt og fint ut av miksen, har mekanikerne maktet å montere nye vinkler av verdi? Se dét vil det helt sikkert herske delte meninger om, noen vil sikkert ta seg i å savne den momentante pop og melodi som til vanlig er så markant for Let’s be Light.

Remiksene er, og da spesielt de tre første, av dypere og elektronisk strengere sort enn originalene. En vekselstrøm mellom bølgende drømmelandskap og hardere beats und blops. Dog er det på ingen måte tale om radikale rekonstruksjoner og originalmelodiene er aldri langt ute av syne eller hørsel. Alle fem er da heller ikke tungt elektroniske, Pål Leer (Heim) går motsatt vei. Leers remiks av «Trouble» demper originalens elektroniske uttrykk til fordel for et mer organisk lydbilde.

Let's be Light, Remix EP

For egen del plukker jeg Stereospreads miks av «Looking For The Sun» som høydepunkt fra «Remix EP», den er rett og slett virkelig vakker og lekker.

Hva mer er, fredag den 27. mai 3. juni lanserer Let’s be Light flunkende ny single. Dennes tittel er «Universe» og i likhet med «Remix EP» er det labelen Pretty Young Thing som står ansvarlig for utgivelsen. Det gledes.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments