Living Colour lanserer ny plate

Living Colour
Living Colour

Da Living Colour albumdebuterte med «Vivid» i 1988, ble de en aldri så liten sensasjon. Deres fusjon av hardrock, funk, urban soul, jazz og samfunnsengasjerte tekster spiddet tidsånden strakt i hjertet, og bragte dem opp fra New York Citys bakgater til #6 på Billboard. Oppfølgeren «Time’s Up» (1990) tok sjangermiksen til ytterligere ekstremiteter, med fortsatt stor salgssuksess og mangfoldige hyllester til del.

«Stain» (1993) var Living Colours svar på rådende trender, et tungt metallisk og dels industrielt inspirert album som medførte at bandet mistet grep om publikum og kritikere. I 1995 takket de for seg, for så å gjenoppstå i 2000. «Collideøscope» (2003) ble publisert til anstendige omtaler men svakt salg, uten at sistnevnte virker å ha tatt motet fra Living Colour.

Den 15. september lanserer Megaforce Living Colours femte studioalbum, «The Chair In The Doorway». Omslaget, som pr. dags dato ikke er avslørt, vil være resultat av en konkurranse utlyst blant bandets tilhengere. Én heldig hobbydesigner vil altså få æren av å utsmykke albumets front.

Living Colour av i dag holder fortsatt tre av sine fire medlemmer fra midten av 80-tallet i folden; vokalist Corey Glover, gitarist Vernon Reid, og trommeslager Will Calhoun. Bassist Doug Wimbish tok over for Muzz Skillings i 1993, og er ergo ikke for direkte nykommer å regne. Disse fire tar Living Colour ut på verdensturné i kjølvannet av albumslipp, fra september av gyver de løs på Nord- / Sør-Amerika, Europa, Australia og Asia.

The Chair In The Doorway:

Burned Bridges / The Chair / DecaDance / Young Man / Method / Behind The Sun / Bless Those / Hard Times / Taught Me / Out Of Mind / Not Tomorrow

Mer info via www.myspace.com/livingcolourmusic