Ghostriders rir igjen

Down On The Farm har dratt frem nok et godt kort fra ermet til årets fesjå på Gribsrød Gård ved Halden den 07.-08. august. Fra graven gjenoppstår Ghostriders, disse tilhørende landets ypperste band i sjiktet trad. rock / roots / garasje under første halvpart av 80-tallet.

Ghostriders ble dannet av trioen Morten Milde, Kalle Storm Andersen og Stein Ramberg, samtlige med fortid fra Front Page og / eller The Young Lords / Saturday Cowboys. Besetningen rommet gjennom årene en rekke andre av de usual suspects fra rockmiljøet i Halden, bl.a. Bjørn ‘Julle’ Juliusson, Ulf Richter Svendsen, Steinar Karlsen og Geir Sundstøl.

Det ble kun étt album på Ghostriders, «Baptism Of Fire» (RCA, 1983) mottok gode doser ros men fikk aldri noen oppfølger. «Baptism Of Fire» tilhører for øvrig de album som aldri ble oppgradert til cd eller nyutgivelser av annen sort, noe det i høyeste grad fortjener.

Ghostriders, Baptism of Fire

«Baptism of Fire»

Etter noen år forsvant Ghostriders, de mange som var involverte på et eller flere tidspunkt gikk videre til andre band – blant disse The Last Detail og The Contenders – eller ble voksne og skaffet seg skikkelig jobb med eller uten bånd til musikk. Denne sommer er det altså endelig duket for gjenhør, kvintetten Ghostriders vil utgjøres av den opprinnelige trio pluss Bjørn ‘Julle’ Juliusson og Geir ‘Obal’ Johansen.

I samme bolk som Ghostriders annonseres følger Henning Kvitnes & Gutta På Dekk, Chooglin og Fatboy som nye navn til årets Down On The Farm. Hvilket er hyggelig siden det i et par måneders tid har fremstått som om Stan Ridgway alene skulle ta ansvar for å underholde to hele kvelder til ende.