Sade med ny plate

Sade

Det er ennå lenge til november, men så går det da også lang tid mellom hver gang Sade skjenker verden nytt album. Grunnet null tittel, minimal informasjon og total stillhet fra Sade, verserer det en viss skepsis til riktighetene av nyheten. Dog, Sony Music har bekreftet den 24. november som dato for Sades sjette album.

EDIT: ikke før var datoen bekreftet, så ble den avkreftet. Pr. nå er dato satt til kategori ‘ukjent’.

Sade oppfattes gjerne som soloartist og synonymt med sangerinne Sade Adu, ikke helt unaturlig i og med at hun alene fronter samtlige albumomslag. Virkeligheten er likefullt den at Sade er et band, som i tillegg til Sade Adu utgjøres av de nesten ansiktsløse Stuart Matthewman, Paul Spencer Denman og Andrew Hale. Med albumene «Diamond Life» (1984), «Promise» (1985) og «Stronger Than Pride» (1988) samt tilhørende singler som «Smooth Operator», «Your Love Is King», «The Sweetest Taboo», med flere, fant Sade stor suksess i velsoignerte salonger hvor pene piker og gutter med sans for smekker soul-jazz-pop smeltet i møtet med Sade Adus sensuelle stemme.

«Love DeLuxe» (1992) sementerte statusen som suksess, før det gikk hele åtte år til «Lovers Rock» (2000) så dagens lys. Etter dette ble det igjen stille, nettopp derfor tviler enkelte på om de helt vil ta for gitt at Sade virkelig kommer med nytt album. Hva som uansett er sikkert, Sade lager plater når det føles riktig og ikke for å tekkes markedet. «Lovers Rock» har solgt nærmere fire millioner eksemplarer i USA alene, dét altså etter et opphold på åtte år siden forrige. Mas om hurtig oppfølging av blockbusters er med andre ord ikke i Sades interesse, så får det vise seg inn mot jul om magi og grep om publikum fortsatt er intakt ni år etter.

Mer info via www.sade.com