Souvenir & More

OMD, Live: Architecture & Morality & More

OMD, Live: Architecture & Morality & More
Eagle, cd 2008

«Live: Architecture & Morality & More» markerer gjenforeningen av OMD og deres definitive besetning – McCluskey, Humphreys, Holmes, Cooper – , samt tredve år passert siden den første, spede seilas.

I opptak fra Hammersmith Apollo, London den 19. mai 2007 fremfører OMD den totale sum av hva som har blitt stående som deres ypperste album, etterfulgt av en løs og kjekk hitparade. Et etterhvert velkjent konsept.

«Architecture & Morality» (1981) fremvises ikke fra A til Å men heller i en noe omarrangert rekkefølge som bygger opp klimaks med singlekuttene plassert avslutningsvis. Det medfører en noe annen opplevelse enn albumet, men fungerer fint og gir band så vel som publikum anledning til å varme opp. Låtene i seg selv er tro mot opprinnelige form, McCluskeys vokal holder distansen, og alt i alt er fremføringen av albumet en mer enn habil iscenesetting fra de modne menn.

Med prestasjonsangsten – som garantert gjorde seg gjeldende – forduftet, blir siste del og løse konfektbiter som «(Forever) Live And Die», «Locomotion», «Enola Gay» og «Electricity» akkurat den fine bonus som de er ment å være. «Romance Of The Telescope», b-side fra singleutgaven av «Joan Of Arc», tar siste stikk og lukker på smart sett den sirkel konserten er bygd rundt.

«Live: Architecture & Morality & More» er nok helst forbeholdt fans av OMD, og for disse er det liten grunn til å nøle. En billig booklet fattig på informasjon gir et litt stusselig ytre, rent musikalsk er det imidlertid lite å utsette på verket. For den som ikke blir tilfreds av lyd alene, er utgivelsen også tilgjengelig som dvd.

TRACKS

Architecture & Morality / Sealand / The New Stone Age / Georgia / She’s Leaving / Souvenir / Joan Of Arc / Joan Of Arc (Maid Of Orelans) / The Beginning And The End / If You Leave / (Forever) Live And Die / Pandora’s Box / Locomotion / Sailing On The Seven Seas / Enola Gay / Electricity / Romance Of The Telescope

Produsert av OMD

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments