Sonic Youth kvitrer om nytt

Sonic Youth

Det evig unge Sonic Youth ligger sjelden på den late side, verken i egen inkarnasjon eller via sideprosjekter. Deres femtende, sånn cirka, ordinære studioalbum har forventet forløsning i juni, verkets tittel er «The Eternal».

Albumet blir Sonic Youths første på en annen label enn Geffens pensjonerte underbruk DGC siden klassiske «Daydream Nation» i 1988. Fine Matador Records er nå Sonic Youths hjem.

Så veldig mye mer konkret er det akkurat nå ikke å si om deres første studioalbum siden «Rather Ripped» (2006), hvilket altså ikke var stort og knapt rettferdiggjør de markante overskrifter. Men så har det seg slik at Sonic Youth har beveget seg inn på nok et av de mange sosiale nettsteder for å dryppe informasjon om prosessen rundt albumet.

MySpace, Facebook m.fl. har lenge vært viktige kanaler for kommunikasjon mellom artister og publikum, mikrobloggen Twitter har imidlertid ennå til gode å bli en selvsagt del av artisters verktøykasse. Noe som kanskje vil endre seg, for Sonic Youth flyttet nylig inn og kvitrer opptil flere ganger i døgnet små detaljer fra arbeidet med «The Eternal». Ekstra oppmerksomhet rundt kommende album har det gitt, svært enkelt og svært gratis.

Mer info via twitter.com/thesonicyouth