U2 i horisonten

U2, No Line On The Horizon

Det er blitt noen år, temmelig mange år når helt ærlig og sant skal sies, siden forrige gang U2 initierte real rus. Gammel elskov ruster dog aldri helt, nytt fra de fire gir alltid et vagt håp om at nå, denne gang, yess!

Mot bedre vitende, må vite. For «How To Dismantle An Atomic Bomb» (2004) skapte lite annet enn den tomme følelse av total resignasjon. Over og ut, bandet vi en gang var så glade i hadde spilt sin siste sjanse og svart med et uengasjerende ingenting. Her mener mange noe helt annet – hvilket er helt ok – , bare la oss geriatrikere få mene at U2 ikke har levert noe av særs verdi siden ca. 1993.

Pussig nok makter avsløringer rundt nytt album likevel å pirre en viss nysgjerrighet. Brian Eno, Daniel Lanois og Steve Lillywhite har skrudd knottene – vel og bra – , drøy skryt og brave proklameringer (‘noe helt nytt’, ‘den beste låten de noen gang har gjort’, etc.) – vi har hørt det før, vi lar oss ikke lure – , og løfter om det beste album. Ever.

Skeptisk. Men på en spent måte. For øvrig fint cover, det kunne vært ECM og er svært atypisk for dette band.

U2

U2, Foto: Anton Corbijn

I en tid hvor ingen kjøper plater, kommer «No Line On The Horizon» i fem ulike utgaver. Og da holder vi det digitale format utenfor tellingen. 1. Standard cd, 2. Digipack med ymse goodies, 3. Magazine format (?) med ymse goodies, 4. Box format med ymse goodies, 5. Vinyl. Alle fire siste i såkalt limited edition (et relativt begrep). Knepet er selvsagt å selge fem eksemplarer til de som virkelig bryr seg. Slik blir det et visst volum samt penere salgstall av. Ikke at U2 er avhengige av slike triks, giganter som de er summert etter salg, men på et platemarked i stødig nedoverbakke tyr man til slike grep for å friste flest mulige.

«No Line On The Horizon» pushes for salg av Universal / Mercury fra og med mandag den 02. mars. «Get On Your Boots» blir første single og vil befinne seg i sjapper verden over fra og med mandag den 16. februar. La oss håpe det blir bra.

Mer info via www.u2.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments