Life in Tokyo

Japan, The Very Best Of

Japan, The Very Best Of
EMI, cd 2006

«The Very Best Of» samler alle av Japans singler som berørte den engelske hitlisten fra 1981 til 1983, pluss et par øvrige kutt sånn for å dytte samlet spilletid til godt over sytti minutter. Skal man først ty til fantasiløse titler, ville derfor ‘Greatest Hits’ vært en mer korrekt variant.

Alt er remastered og lyder forholdsvis fjongt, og at de fleste sporene foreligger i singlemikser innebærer at albumet har en viss verdi også for den som sitter på samtlige album.

Et noe blekt cover og en mildt sagt pretensiøs, og totalt meningsløs, linernote gir rom for kjeft, uten at dét overskygger inntrykket av «The Very Best Of» som et noenlunde anstendig samlealbum. Hvorfor «Ghosts» er vedlagt i to versjoner heller enn å rydde plass til f.eks. «Swing», er imidlertid slike gåter som kun plateselskap virker å forstå årsakene for.

For hva det er verdt, for et band som var så mye mer enn bare singler, er «The Very Best Of» en alt i alt grei overflateguide.

TRACKS

Ghosts (7″ version) / I Second That Emotion (single mix) / Quiet Life (7″ version) / Gentlemen Take Polaroids / The Art Of Parties (7″ version) / Visions Of China / Taking Islands In Africa (steve nye remix) / European Son (7″ mix) / Cantonese Boy / Life In Tokyo – Part 1 (special remix) / Nightporter / Methods Of Dance / All Tomorrow’s Parties (7″ version) / Canton (live) / Ghosts (album version)