A Means To An End

Joy Division, Still

Joy Division, Still
Factory, 2lp 1981
Omtale basert på reissue, Rhino, 2cd 2007

«Still» var Factorys svar på den flommen av bootlegs som kom etter Joy Divisions plutselige punktum. Et monumentalt dobbeltalbum bestående av out–takes, alternative versjoner samt opptak av hva som ble bandets aller siste konsert, den 02. mai 1980 ved Birmingham University.

De fleste ble i sin tid mer imponerte av det luksuriøst innbundede coveret enn det musikalske innholdet, og i sitt vesen er «Still» selvsagt en ujevn utgivelse. Dette et faktum høstens ekspanderte ‘Collector’s Edition’ på ingen måte klarer å rokke ved.

De ni studioinnspillingene varierer fra blendende kraft — med «Sound Of Music» i en klasse for seg — til grå skygger og skisser, i total fine supplementer til studioalbumene men ei heller mer. Konsertopptaket tilhører på ingen måte Joy Divisions beste kvelder, rufsete lydkvalitet og dårlig miks bidrar sitt til en haltende opplevelse. Opptakets historiske element er imidlertid udiskutabelt, og det er mest i kraft av dette konserten gir mening og interesse.

Joy Division

Still

Årets utgave føyer til et tidligere uutgitt opptak fra High Wycombe Town Hall den 20. februar 1980, og dette er en mer levende og intens opptreden enn 02. mai 1980. Det er dog allerede tilgjengelig så mange liveopptak av Joy Division at nok et egentlig ikke tenner virkelig spenning.

For den som er i besittelse av det originale albumet eller den ordinære, enkle cd–utgaven, er det liten grunn til å prioritere kjøp av årets utgave. Det eneste måtte være for å få den godfølelsen det gir ved å holde i det utbrettbare pappcoveret, noe som yter det opprinnelige designet en viss rettferdighet i motsetning til det tarvelige inntrykket standardcd’en gir.

TRACKS

CD1: Exercise One / Ice Age / Sound Of Music / Glass / The Only Mistake / Walked In Line / The Kill / Something Must Break / Dead Souls / Sister Ray (live) / Ceremony (live) / Shadowplay (live) / A Means To An End (live) / Passover (live) / New Dawn Fades (live) / Transmission (live) / Disorder (live) / Isolation (live) / Decades (live) / Digital (live)

CD2: Sound Of Music (live) / A Means To An End (live) / Colony (live) / Twenty Four Hours (live) / Isolation (live) / Love Will Tear Us Apart (live) / Disorder (live) / Atrocity Exhibition (live) / Isolation (soundcheck) / The Eternal (soundcheck) / Ice Age (soundcheck) / Disorder (soundcheck) / Sound Of Music (soundcheck) / A Means To An End (soundcheck)

Produsert av Martin Hannett

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments