Life In One Day

Howard Jones, The Best Of

Howard Jones, The Best Of
Warner / East West, cd 1993

Selv med flere studioalbum og enda flere samlealbum plusset på de siste snart femten år; det tilårskomne «The Best Of» er stadig den kompilasjon som gir full og best valuta for den som søker Howard Jones destilert.

Det skyldes selvsagt ikke minst den sørgelige kjensgjerning at Jones’ bevegelser siden skiftet ’80s til ’90s nok aldri vil bli vurdert blant hans store øyeblikk; men også fordi «The Best Of» fra første stund var og er et godt og representativt samlealbum.

Nærmere åtti minutter musikk er skviset inn på «The Best Of», med vekt på materiale fra de to album Jones alltid vil bli målt opp mot – «Human’s Lib» (1984), «Dream Into Action» (1985). Her er alle de låter den tilfeldige lytter vil trenge for å kunne gi Jones en rettferdig vurdering, inkludert minibiografi samt ellers grei info.

Til en viss grad er Howard Jones en undervurdert musiker og popkomponist, og hans valg av Donald Fagens «I.G.Y. (What A Beautiful World)» som nytt kutt i forbindelse med «The Best Of» er kan hende illustrerende for hvilken type artist Jones selv ønsker å bli oppfattet som. Like slepen og smart som Fagen er Jones kanskje ikke, men i sine beste stunder skapte han kløktig pop med varig verdi.

TRACKS

What Is Love? / New Song / Pearl In The Shell / Always Asking Questions / Things Can Only Get Better / Like To Get To Know You Well / Life In One Day / You Know I Love You.. Don’t You? / Hide And Seek / No One Is To Blame / Look Mama / The Prisoner / Everlasting Love / Lift Me Up / Tears To Tell / Two Souls / I.G.Y. (What A Beautiful World) / City Song

Produsert av Rupert Hine, Colin Thurston, Arif Mardin, Phil Collins, Hugh Padgham, Chris Hughes, Ian Stanley, Ross Cullum, Andy Ross og Howard Jones