Martyr

Depeche Mode, Martyr

Depeche Mode, Martyr
Mute, cds 2006

Depeche Modes aktivitet på utgivelsesfronten til tross, «Martyr» er det eneste virkelig nye fra Basildon i år. Skjønt ny og ny; «Martyr» ble til i forbindelse med «Playing The Angel» (2005) men har ligget på vent til en passende anledning.

«The Best Of Volume 1» er den passende anledning, hvor «Martyr» tar rollen som frister og forfører for de mange som allerede har alt. Ganske sikkert vel kalkulert og ikke mindre spekulativt enn hva vi kan forvente.

«Martyr» er dog et godt singlekutt – som det ikke er vanskelig å høre at i ånd så vel som sound tilhører fjorårets album – , en melodiøs og snerten sak med det lille anstrøket av blues som Depeche Mode tidligere har berørt via blant annet «Personal Jesus» og «Route 66». Svært lett å like ved første møte, men blant bandets evigvarende vil den nok ikke ta plass.

Depeche Mode, 2006

Om «Martyr» i sitt egentlige vesen er hva som ønskes, skal valget være standardsingelen med to kutt. Side om side med denne lagerføres maxiversjonen, som kun henvender seg til den med utstrakt behov for å ha alt stemplet ‘Depeche Mode’. De tre (inkludert nok en miks av klassiske «Never Let Me Down Again») remiksene denne varianten inneholder, befinner seg alle langt hinsides den originale komposisjonen. Klubb, rytmikk, minimalisme og forvrengte toner uten spesielt klare tråder til opprinnelsen.

TRACKS

Martyr / Martyr (Booka Shade Full Vocal Mix)

Produsert av Ben Hillier