VLN albumdebuterer

VLN

VLN – Foto: Frederick Kihle

Blant årets aller første norske albumutgivelser finner vi VLN sitt debutalbum, et mye mulig godt alternativ i reolene for velkledd elektropop av i dag. Albumet lyder tittel «Mechanisms of the Heart», plateslipp og konsert tar plass torsdag den 12. januar.

VLN, som skal uttales ‘villain’, ble dannet av vokalist Mathilde Espeseth og musiker/produsent Stig-Erik Steimler i 2012, fra og med i fjor er de utvidet til trio med trommeslager Are Nerland. Gjennom 2016 lanserte VLN tre singler – «In Too Deep», «Top Of The Edge» og «One Minute» – som alle blir å høre også på det forestående albumet.

Tittelen på albumet, ”Mechanisms of the Heart”, stammer fra ideen om kontraster. Stig-Erik Steimlers produserte lydbilde henspiller på det mekaniske, mens budskapet som kommer til syne gjennom Mathilde Espeseth sine tekster og melodilinjer kommer rett fra hjertet.

En runde gjennom «Mechanisms of the Heart» forteller at VLN skrur vellydende elektronisk pop av tidsriktig snitt samt med diskrete streif av the ’90s, i stemning oftere smul enn hissig. Nordic Chill, kan være. I sentrum for låtene snor Mathilde Espeseths varme vokal seg uanstrengt rundt ord og melodier. På avstand hørt tilsynelatende velbehag, dog er tekstene preget av Espeseths erfaringer med sykdom. «Mechanisms of the Heart» er utvilsomt et dypt personlig album.

VLN, Mechanisms of the Heart

Det er så deilig å endelig kunne ta skrittet ut i verden og slippe debutalbumet med VLN! ”Mechanisms of the Heart” er hjertet mitt brettet ut med alle skrupler og lyter, sorg og glede.
– Mathilde Espeseth

«Mechanisms of the Heart» slippes digitalt og på cd av VLN (What’s not to like Records) torsdag den 12. januar, samme kveld er det releasekonsert på Dattera til Hagen i Oslo. Lørdag den 14. januar opptrer VLN i Bergen på Café Opera, senere i vinter vil Lillehammer, Horten, Kristiansand og kanskje flere andre fine byer med få besøk.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments