Comeback fra The House of Love

The House Of Love

The House Of Love, 1988

Den britiske kvartetten The House Of Love presenterer den 28. februar nytt studioalbum, det vil bli deres første siden bandet gikk i oppløsning tilbake i 1994. The House Of Love ble dannet i 1986 og var et av mange britiske gitarband som oppstod i kjølvannet av The Smiths’ store suksess.

Debutalbumet «The House Of Love» (1988) ble utgitt på Alan McGees selskap Creation, et selskap som var ytterst sentralt i britisk rock fra midten av 80-tallet og frem til rundt midten av 90-tallet. Debutalbumet sikret The House Of Love store fremganger i indiemiljøet, noe som medførte at de i 1989 ble plukket opp av Fontana.

Med album nummer to – som også het «The House Of Love» (1990) – skulle The House Of Love oppleve skjebnen å bli offer for skiftende trender. Lunken kritikk og kun medium interesse fra publikum var et uttrykk for at bandets gitarpop plutselig var gått av mote, nå var Madchester med The Stone Roses, The Charlatans, Happy Mondays og dansevennlige rytmer den retningen som ble omfavnet i Storbritannia. Albumene «Babe Rainbow» (1992) og «Audience With The Mind» (1994) gjorde ingenting for å fremme bandets karriere, og med det var det over og ut for The House Of Love.

Vinteren 2003 kom Guy Chadwick, Terry Bickers og Pete Evans – alle originale medlemmer av The House Of Love – sammen igjen, og med Matt Jury som ny bassist var bandet igjen en realitet. Den 28. februar neste år lanseres albumet «Days Run Away», noen uker i forkant kommer singelen «Love You Too Much».