Helge Gaarder 1953-2004

Helge Gaarder
Helge Gaarder

Helge Gaarder er død, 50 år gammel. Gaarder var en betydningsfull person i norsk musikkliv gjennom nærmere 25 år, og markerte seg som et av de viktigste navnene innen Oslos punk- og new wave miljø.

Som vokalist i legendariske Kjøtt fra 1979 til ’81 skrev han seg inn i norsk rockhistorie, siden fulgte kortvarige prosjekter som Montasje og Spastisk Ekstase. I 1983 grunnla han det ambisiøse Cirkus Modern, et band som samlet flere av landets dyktigste musikere og rakk utgivelse av tre album før de sa takk for seg. Gaarder var dessuten en av hovedorganisatorene bak «Sammen For Livet» og «Rock On The Dock» i 1985.

Foruten å markere seg som aktiv musiker var Helge Gaarder musikkskribent og jobbet blant annet for Puls og bidro som oversetter til 20-bindsverket «Historien Om Rock». Gjennom 90-tallet og helt opp til det siste var Rikskonsertene hans hovedvirke, hvor han jobbet med praktiske og økonomiske forhold i tilknytning til norsk musikkliv samt som produsent.

Helge Gaarder døde mandag 15. mars etter lang tids sykdom.