ARGH, say what?

Her er ikke meningen å ta rollen som sur eller grinete, men ærlig talt… hvilken sjaber idé ligger til grunn for å døpe seg «ARGH»? Jo, initialene AR + GH. Javel, det blir okke som ikke veldig ABBA. Med ARGH som navn er det ganske vrient å finne deg via søkemaskiner, ei heller tror jeg veldig mange vil synes du har et unikt eller fengende navn.

Og hva skal vi si om typeface? Mer neo-progressive enn elektropop, IMHO. Akk, ugh. De små ting, de små detaljer. De er viktige, de teller veldig mye, om du vil nå ut til ‘riktig målgruppe’.

Navn og font til tross, ARGH debuterte i fjor høst med et godt over snittet vellykket album. «Night In The City» (Nordic Records) favner synthpop type varm, melodiøs, diskrét muskuløs. Hør Depeche Mode + a-ha + ymse 80’s smelte sammen i nåtid. En håndfull fine låter svøpt i en sober-elegant produksjon (Isak Rypdal, Electro Spectre) gjør «Night In The City» til et album verdt å høre gjentatte ganger; en type plate som vokser lytt for lytt.

ARGH, Night In The City

«Night in The City»

ARGH er fra Tønsberg og består av – initialiene – Andreas Rønbeck (vokal) og Glenn Henriksen (synth), dog hender det seg rett som det er at de to får støtte av ymse medspillere. Nylig har de spilt live fra her i sør – Stavern – og helt ned til Polen. Nå inn mot høst er det lov å håpe at ARGH igjen finner vei inn i studio og klekker ut ny go’lyd.

Som nevnt annetsteds for en tid tilbake; vi trenger ikke nytt fra a-ha når vi har ARGH.

Besøk dem gjerne på www.facebook.com/arghband