Second Still LP

Second Still, ST

Second Still, (ST)
Manic Depression / Sentimental, lp/cd/mc 2017

Av og til dukker det opp band som treffer spesielt godt i øregangen, og nesten alltid når så skjer er det vanskelig å peke på eksakte grunner til hvorfor. Helst grunner det vel i de rent subjektive opplevelser, detaljene mellom linjene, dragningen fra under gulvplankene, ekkoene fra titusenvis av timer musikk lagret noensteds i underbevisstheten.

Second Still, som har hentet sitt navn fra åpningslåten på albumet “Fiction Tales” (1981) av Modern Eon, er et slikt band. Et band som uten egentlig å foreta seg noe ekstraordinært likevel evner å stimulere kraftig. Ryan Walker (gitar, tr.progr.) og Alex Hartman (bass, tr.progr.) har skrevet musikk sammen i nærmere ti år, først i Los Angeles og senere i New York City. I 2014 traff de vokalist Suki San i NYC, et møte som resulterte i grunnleggelsen av trioen Second Still.

Fra oppstart av og frem til i dag har de tre foredlet et lydbilde hvis kjerne er franskinspirert cold wave og anglosaksisk postpunk, til de to grunnpilarer er føyd inn hint av dream pop samt små skurr av noise og no wave. En oppskrift som forteller om lite nytt under solen, kan du nok hevde, men Second Still faller i spesielt behag fordi de forvalter det forventede med en eleganse som er dypt tiltalende. Second Still utstråler kontrollert intensitet – aldri for mye, aldri for lite – og står frem i nær sagt alle sine bevegelser som et band virkelig bevisste sine forbilder og motiver.Materialet på «Second Still» er ikke av aldeles fersk dato, faktisk er samtlige åtte låter spilt inn så langt tilbake som i oktober 2015 og et par av dem ble også utgitt på fjorårets EP «Early Forms». Tidsspranget fra innspilling til utgivelse er imidlertid fullstendig uvesentlig siden «Second Still» er musikk av tidløs aura. Albumet tjener ellers på sett og vis som en oppsummering av Second Still sine år i NYC, det fordi de rett etter innspillingen flyttet tilbake til hjembyen Los Angeles.

Her og nå skal ingen låter nevnes eller trekkes særskilt frem, «Second Still» sine åtte låter er alle vidunderlige skapninger og uten dødpunkter. Noen på den mørkere side, andre på den noe lysere side, samtlige eksellent spilte og sunget til en total som virkelig vibrerer. Flere ord fra denne min kant er overflødige, «Second Still» er tilhørende de utgivelser av året alle med hjerte for tidens cold wave / postpunk vil, må og skal høre. Enten før, nå eller senere. Du kommer ikke utenom.

TRACKS

Recover / Try Not To Hide / Sleep / New Barn / Strangers / Jo / You Two So Alike / Judgment

Produsert av Second Still og Hillary Johnson