Dead & Gone med Techne

VIDEO Den dansk-norske duo Techne, som består av Ina Noire og Lisa Løebekken, kom oss første gang for øret på tampen av fjoråret. Siden den gang har de ikke utgitt ny musikk, men de har i 2016 gjennomført sine første konserter og er denne uke aktuelle med musikkvideo.

«Dead And Gone» er hentet fra EP’en «Echoes» og er det av Techne sine, frem til nå, spor som har desidert størst hitpotensiale. I fjor skrev vi om «Dead And Gone» at den var ‘…fengende fjong synthpop. «Dead And Gone» er – i en litt smartere verden – en mulig schläger’. Den formening står fortsatt ved lag, «Dead And Gone» er i sannhet en elegant poplåt verdt din oppmerksomhet.

Techne

Denne ukes slipp av video – hvilket innebærer Technes første – vil med sikkerhet bringe «Dead And Gone» ut til mange nye lyttere. For ikke bare er låten «Dead And Gone» en vinner, videoen er ditto vellykket. Filmet og klippet av Sally Dige er «Dead And Gone» gitt en video hvis stemning vil sende assosiasjonene i retning av spionasje og krim fortalt i film noir. Samtidig kommer triks og estetikk fra stumfilmens tid til syne, slikt som er å finne i eksempelvis den franske krimserien «Les Vampires» (1915-16) av Louis Feuillade. I alt gode ting for hørsel og blikk å begjære.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments