Echoes of Techne

Techne
Techne - Ina Noire, Lisa Løebekken

Flere fine ting har København å tilby, denne gang er det gode tilbud det dansk-norske Techne. En duo som lager elektronisk pop og wave et sted mellom lys og skygge, et sted mellom nærhet og lengsel. Skjønt, hva vet vi om de lengter. Men de høres slik ut.

Techne er Lisa Løebekken (vokal, add. keyboards) fra Oslo og Ina Noire (synth, programmering, keyboards, add. vokal) fra København, som duo holder de seg til de enkle metoder og gjør innspillingene på sine soverom. Selv formulerer de det slik: ‘Vi sikter etter en enkel stil med få lag og en sterk kvinnelig vokal’, og føyer til… ‘Vi har en DIY-tilgang til både musikken og det visuelle’.

Det er holdninger vi kan like, og Techne demonstrerer at de ikke bare har holdningene men også evnene. Innspillinger gjort vinter og tidlig vår inneværende år er nylig utgitt gjennom to digitale ep’er / singler, i alt fire spor av Techne. «Strife» ble lansert den første oktober, kjapt fulgt opp av «Echoes» den attende desember.

Techne, Echoes

«Echoes»

Techne, Strife

«Strife»

Selv om disse to utgivelsene er lansert med bare et par måneders mellomrom, og begge består av materiale innspilt i år, er de slettes ikke soniske tvillinger. «Strife» oppleves som et langt kaldere og mye strengere møte enn hva «Echoes» er. Hva annet er kanskje å forvente når første låt lyder tittel «Hammer, Meet Nail»? Den, altså «Hammer, Meet Nail», er en godt konstruert låt men tross det kanskje den mest anonyme av de fire Techne til nå har gitt oss. Da banker det faktisk langt mer lidenskapelig av hammer og industri gjennom de kjølige bølger som oscillerer «Needles» av sted og inn i mørket. Mektig!

De to kuttene som er samlet under tittel «Echoes» er svøpte i varmere kleder, like fullt like deilig minimale som hva «Strife» er. «Echoes» gir – selv om fundament fortsatt er det minimale – inntrykk av modning, av en potensielt større horisont for Techne. I «Streets // Boxes» har Noire og Løebekken en riktig lekker, todelt, sak gående. Først en fin, ganske streit, sang og melodi som med étt, sånn halvveis, skifter skritt og tikker minuttene ut som en særs elegant instrumental. Med «Dead And Gone» øker Techne takten og gir oss fengende fjong synthpop. «Dead And Gone» er – i en litt smartere verden – en mulig schläger.

Techne kan og bør likes, kan og bør holdes øye med. Noire og Løebekken viser med «Strife» og «Echoes» at de bærer bredde og kvalitet i sine ledd, fra melodi til lydbilde, fra arrangementer til vokal, fra det dystre til det lystige. Alt på det enkle vis, hvilket som regel er det beste vis.