I Tpame I Tvrame

I Tpame I Tvrame

I Tpame I Tvrame

Wave, det være seg kald, varm eller mørk, fra Albania hører vi svært lite av eller om. Desto hyggeligere da når et navn fra de kanter presenterer seg med musikk som virkelig fortjener oppmerksomhet og anbefaling. I Tpame I Tvrame er en ny duo av året som etter bare noen få måneder sammen allerede har klart å gjøre seg bemerket.

Franc Kurti og Dina Hajrullahu startet I Tpame I Tvrame ved mer eller mindre spontan tilfeldighet tidlig i 2016, og det tok bare få uker innen de slapp sin første utgivelse. Låtene «Dizzy» og «Nausea» ble lansert under tittelen «EP» den 22. mars via PMG Tirona, en liten label som er hjemmehørende i I Tpame I Tvrames hjemby Tirana. De ivrigste connoisseurs i rommene for cold wave og den slags noterte seg i møte med «EP» et høyst lovende navn i I Tpame I Tvrame.

The genre is a sort of mixture between minimal wave, dark wave, cold wave, shoegaze.

Etter «EP» har I Tpame I Tvrame utgitt tre separate låter / singler uten hjelp av label, først «Et tu Brute» i mai og gjennom sensommeren «Nevermore» i august og «Together» i september.

I Tpame I Tvrame, Together
I Tpame I Tvrame, Nevermore

De to siste er også deres kanskje beste til nå, både «Nevermore» og «Together» fremviser en duo hvis grep om kald, distansert og minimalistisk wave er preget av stor stil- og selvsikkerhet til en så fersk konstellasjon å være. «Nevermore» er trolig den beste popkandidaten av de fem låter I Tpame I Tvrame til nå har offentliggjort, et nydelig stykke wave, dream og gaze i dal og fjell. «Together» er langt fra like åpen men slettes ikke mindre bra, monoton klaustrofobi fra og for de lukkede rom. Instant medrivende og dypt fengslende. «Together» vil for øvrig bli å finne på en kommende cd-kompilasjon av Le Label Noir (vol. 3 (?)), hvilket betyr første gang på fysisk format for I Tpame I Tvrame.

I Tpame I Tvrame er en duo som på de fleste vis fortsatt befinner seg i startgropen – de har ennå ikke spilt live – , men samtidig fremstår de som allerede å ha funnet sin distinkte kurs på kartet for samtidens europeiske postpunk og wave. Veldig enkelt sagt er det ingen tvil om at I Tpame I Tvrame er et navn å følge i tiden fremover.