Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 We Are Detective – Indiestadt

We Are Detective

Thompson Twins, The greatest hits

Thompson Twins, The Greatest Hits
BMG, cd 2003

Thompson Twins var det lystige alternativet til den mer seriøse og selvhøytidelige delen av britisk synthpop på første halvdel av 80-tallet. Gladlynte og lette på foten musikalsk så vel som i sitt fargeglade image; et image som ikke minst var egnet til å appellere til ulike grupper av publikum.

Bandet gikk i sin tidlige epoke gjennom flere besetningsskifter, men det var først da de reduserte antall medlemmer fra syv til en trio bestående av Tom Bailey, Joe Leeway og Alannah Currie at karrieren tok av. Thompson Twins’ resept på suksess var ukomplisert synthpop av utpreget rytmisk karakter, og de sterke perkussive elementene var med på å gi bandet et nesten eksotisk særpreg.

«The Greatest Hits» gir en brukbar oversikt over bandet karriere og samler et fornuftig utvalg høydepunkter fra 1982 og til og med 1987, hvilket innebærer materiale hentet fra fire ulike album. «In The Name Of Love» og «We Are Detective» fra «Quick Step And Side Kick» (1982) er trolig de mest kjente titlene fra bandets gjennombruddsår, men det er selvfølgelig sporene fra det internasjonalt storselgende albumet «Into The Gap» (1984) som huskes aller best.

«Hold Me Now», «Doctor! Doctor!», «You Take Me Up» og «Sister Of Mercy» gjorde Thompson Twins til et av 1984s virkelig store navn på begge sider av Atlanteren. Selv om et spor som «Don’t Mess With Doctor Dream» ikke står særlig tilbake for det beste materialet fra «Into The Gap», så forsvant likevel Thompson Twins ganske så raskt fra publikums bevissthet med albumene som fulgte etter «Into The Gap».

Thompson Twins

Thompson Twins

Personlig oppfatter jeg på mange måter Thompson Twins som et band som aldri klarte å utvikle seg i særlig grad etter at de fant sin lykkeoppskrift i 1982, og den holdt de fast ved helt til publikum sluttet å bry seg. Det er dessuten vanskelig å skjule at mye av dette materialet høres tildels veldig utdatert ut, for ikke å snakke om de sporene som aldri var særlige gode i utgangspunktet (jmf. den hysterisk dårlige «King For A Day»).

Selv med et tildels veldig godt forhold til mange av disse låtene – og da især de som er hentet fra fine «Into The Gap» – så må det innrømmes at Thompson Twins’ musikk fremstår som noe datert. Det er en kombinasjon av at låtene ikke alltid er like gode og at produksjonen i ettertid fremstår stiv og sjarmløs. For nostalgiens skyld hentes gjerne «In The Name Of Love», «Doctor! Doctor!» og flere med frem hvilken dag som helst, men dog føles det likevel vanskelig å anbefale Thompson Twins til andre enn de som selv var unge rundt midten av 80-tallet.

TRACKS

In The Name Of Love / Lies / We Are Detective / If You Were Here / Love On Your Side / Hold Me Now / Doctor! Doctor! / You Take Me Up / Sister Of Mercy / Don’t Mess With Doctor Dream / Lay Your Hands On Me / King For A Day / Nothing In Common / Get That Love / Lucky Day / Roll Over

Produsert av Alex Sadkin og Tom Bailey