Hante. in a French Movie

VIDEO Hélène de Thoury har gjennom de siste tre-fire år etablert seg som et aktet navn i kretsene for synth og wave. Først som del av trioen Phosphor (2012-13), deretter som den ene halvpart av Minuit Machine (2013-16), og midt i de ble Hante. initiert som soloprosjekt.

Etter oppløsningen av Minuit Machine i april inneværende år har Hante. (ja, navnet skal skrives med punktum) fått full frihet som Hélène de Thourys prioriterte prosjekt. Hante. har allerede to solide album bak seg, «Her Fall And Rise» (2014) og «This Fog That Never Ends» (2016). Bare et drøyt halvår passert siden forrige album, er Hante. i disse dager igjen aktuell med ny musikk.

«Living In A French Movie» ble lansert i går – 16. august – som første smak av og blikk fra den kommende EP’en «No Hard Feelings». Videoen er filmet i Pyreneene av Hélène de Thoury og Paul Vauvrey. I kombinasjon musikk og film er «Living In A French Movie» et fint eksempel på Hante.’s tilholdssted i de kjølige men ikke desto mindre varme omgivelser av elektronisk cold- og darkwave. En flukt fra noe, for Hante. ønsker ikke å leve i de sosialrealistiske franske filmer.

Hante.

Hante.

Hante., No Hard Feelings

«No Hard Feelings»

«No Hard Feelings» består av i alt fem nye kutt og slippes for salg – vinyl, cd, digitalt – av Synth Religion tirsdag den 6. september. I den forlengelse kan noteres at Synth Religion er Hélène de Thourys hjemmestudio og label i Paris, et studio og en label som ikke er forbeholdt bare egne prosjekter men som har ambisjoner om å produsere, mikse og utgi også andre artister.