Model1 turns back the time

VIDEO Trolig står lysene på døgnet rundt i Crab Key Studios, for 2016 fremviser særdeles flittig aktivitet fra musiker og produsent Isak Rypdal. Moderskipet Electro Spectre kom gjennom første halvår med nytt album, remiksede utgaver av de tre første albumene, samt et trippelt samlealbum. I sommer var det tur for Kist sitt debutalbum, og nå ringer Model1 på.

Model1 er i utgangspunktet Isak Rypdal solo, dog med plass til og rom for gjesteartister. Model1 og Kist – sistnevnte er Christine Litle (Jane Helen, Ugress) pluss vår mann Isak Rypdal – krysser dessuten sine veier, to av låtene som befinner seg på det eminente album «MusicKist» av Kist er nemlig også å høre på Model1s debutplate «The Vocoders Strikes Back».

«The Vocoders Strikes Back» has been produced in 2016 at Crab Key Studios, Oslo, with some of the most interesting vintage synth gear around; like Korg MS20, Roland Jupiter 8 and Emulator EMAX II to give the sound a unique touch of the raw famous 80s sound, combined with new state of the art studio production facilities!

Model1, The Vocoders Strikes Back

«The Vocoders Strikes Back»

Model1

Model1

Video for «Turn Back The Time» ble publisert fredag kveld, med det å regne som første ‘single’ fra «The Vocoders Strikes Back». Fargelagt med diverse årgangsklipp i nydelig Kodachrome er «Turn Back The Time» i både stemning og melodi en låt samtlige venner av Electro Spectre vil like. Med dette ikke sagt at Model1 er en blåkopi av Electro Spectre, for der Electro Spectre er grunnleggende preget av vemodige vibes – hvilket «Turn Back The Time» også er – er Model1 i hovedsak siktet inn mot mål om tydeligere pop og kraftigere punch.

«The Vocoders Strikes Back» (Crab Key/Razgrom) er tilgjengelig for kjøp og strømming fra og med inneværende uke, en kjapp første lytt forteller at her er både pop, punch og vocoders.