Så som så sommer

The Original 80s Summer Album

Diverse Artister, The Original 80s Summer Album
EMI Gold, cd 2004

Samlealbum myntet på spesifikke årstider eller anledninger er salgbar vare, ikke minst er sommer en anledning plateselskaper benytter til å strø ut mer eller mindre velfunderte samlinger. Helst og gjerne er de lite funderte.

Taktikken er barnslig enkel: Sett sammen spor fra arkivet som på et eller annet vis er lyse, lette og antyder sol. Pakk det inn i grelle farger og se for all del til – og dette er det viktigste av alt – at tittelen inneholder et eller flere av følgende ord: summer, sun, beach.

«The Original 80s Summer Album» oppfyller disse basiskravene, men kan vanskelig sies å være noen god sommersamler. Materialet isolert sett er i og for seg godkjent, for her er mye hygge. Sommertemperaturen overstiger dog sjelden mer enn 17+ en overskyet søndag i Bergen. Enkelte ekte sommerlåter kan spores, men hovedinntrykket er et tilfeldig sammenrasket album som ikke skiller seg stort fra andre planløst sammensatte samlere av hummer og kanari fra the 80s.

«The Original 80s Summer Album» blir derfor først og fremst en bekreftelse på at de beste sommeralbumene er de man skaper selv. Erfarne sommerferierende benytter tape, brenner og mp3, «The Original 80s Summer Album» og dess like er kun for useriøse slubberter.

TRACKS

Duran Duran – Girls On Film / Culture Club – It’s A Miracle / Heaven 17 – Temptation / Spandau Ballet – Gold / Georgio Moroder & Phil Oakey – Together In Electric Dreams / Dexys Midnight Runners – Geno / Madness – Wings Of A Dove / Special A.K.A. – Nelson Mandela / The Selecter – On My Radio / UB40 – Red Red Wine / Blondie – The Tide Is High / Katrina & The Waves – Walking On Sunshine / The Power Station – Some Like It Hot / Huey Lewis & The News – The Heart Of Rock & Roll / Billy Idol – Hot In The City / Simple Minds – Someone Somewhere In Summertime / Talking Heads – Wild Wild Life / Kim Wilde – Kids In America / Debbie Harry – French Kissin’ In The USA / Belinda Carlisle – Heaven Is A Place On Earth

Katarina & The Waves, Walking on Sunshine

Hederlig eksempel på sommerlåt

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments