Nei Versi di Prévert

Hidden Place, Nei Versi di Prévert

Hidden Place, Nei Versi di Prévert
Self-released, 7″/digital 2015

Her i det avsidesliggende nord er det begrenset hvor stor gjennomslagskraft italiensk undergrunn har. Faktum er dog at Italia tilhører de mest interessante territorier om subsjangere foretrekkes fremfor hovedstrøm. Hidden Place er et navn i mengden av gode italienere, i tone og kompani litt i slektskap med de mer navngjetne The Frozen Autumn.

På ruinene av Lupi Gladius, en kortlivet gruppering med tilhold i genren neofolk, oppstod Hidden Place i 2004. Hidden Place – SaraLux (Sara Vitelli), Fabio Vitelli, Antonio Losenno og Giampiero Di Barbaro – har helt fra start av holdt til i korridorene for elektronisk pop av type mørk wave, like fullt kan spor av neofolk og ethereal fortsatt gjenfinnes hos Hidden Place. En mangfoldig innfallsvinkel til den musikk de lager reflekteres via de forbilder Hidden Place oppgir å ha, navn som Kirlian Camera, The Chameleons, Death In June, Ultravox, Sol Invictus, Kraftwerk, Clan Of Xymox, Slowdive m.fl. vitner om et band som ikke nødvendigvis er låst til én løsning alene.

Gjennom årene som er gått siden 2004 har Hidden Place levert en rekke utgivelser via ymse labels, blant disse er albumet «Novecento» (Calembour, 2012) et mulig høydepunkt. Foreløpig siste utgivelse fra Hidden Place er singelen «Nei Versi di Prévert» b/w «Reazione» fra november i fjor, og den er så infernalsk fin at den med fordel kan høres før alt annet.

Hidden Place

Hidden Place

«Nei Versi di Prévert» er en nydelig låt i elegante skritt mellom synth- / cold wave, melodisterk pop av samtidig diskret dansbar kvalitet. Tidløs. Og så er det denne min til alle tider fryd over å høre tekster på andre mål enn engelsk, dét tross – eller kanskje nettopp derfor – italiensk er noe jeg ikke forstår. Det gjør ingenting, for det høres bra ut, og «Nei Versi di Prévert» har i tekst mye mulig noe med den franske poeten Jacques Prévert å gjøre.

«Reazione» er noe ganske annet, et gjenskinn av primitivitet, en flik elektronisk neofolk. Fra nedtelling og kamprop til nervøs men bastant takt, avventede i stemning, myndig kommandert av SaraLux og hoiet frem av fjerne stemmer fra i tåke, en låt helt på randen av en forløsning som aldri egentlig kommer. I stedet forblir «Reazione» et slags evig oppløp, en rastløs marsj, i retning det uvisse, og dypt suggerende sådan.

«Nei Versi di Prévert» pluss «Reazione» er til sammen hørt en strålende single, og til sammen er de to låtene en perfekt kombi med hensyn til å vekke lyst og sult for å høre mer av Hidden Place. Singelen er trykket i kun 199 eksemplarer på hvit vinyl og ellers svøpt i lekkert design inkludert vedlegg. Med andre ord absolutt alt hva en ordentlig vinylsingle skal ha og bør være.

TRACKS

Nei Versi di Prévert / Reazione

Produsert av Hidden Place