The Livelong June

VIDEO «I’m Nobody! Who Are You?» er et dikt av Emily Dickinson, første gang publisert i 1891. Diktet, blant Dickinsons mest populære, er et forsvar for det stille, tilbaketrukne liv. For Dickinson, som i sin samtid var en nobody, var anonymitet å foretrekke foran berømmelse.

Fra dette dikt – og den menneskelige ambivalens som befinner seg mellom ønskene om fredelig anynomitet og fremgangsrik berømmelse – har duoen The Livelong June hentet sitt navn.

I’m Nobody! Who are you?
Are you – Nobody – too?
Then there’s a pair of us!
Dont tell! they’d advertise – you know!

How dreary – to be – Somebody!
How public – like a Frog –
To tell one’s name – the livelong June –
To an admiring Bog!

The Livelong June ble grunnlagt i 2012 av Benny Gustavsson (vokal, gitar) og Marcus Rejnevik (synth), deres tilholdssted er byområdet Jönköping / Huskvarna, Sverige. Musikken beskriver de som å være gritty electronic pop, de vektlegger videre at tekstene er ment som mer enn bare pryd og tomme ord – Writing intelligent lyrics about relations and everyday struggles is what we do.

The Livelong June

The Livelong June – Foto: Patrik Svedberg

Til å ha eksistert i hele fire år har The Living June sluppet svært få offisielle utgivelser, de digitale singlene «Race Against Time» (2014, senere trukket tilbake fra markedet) og «That’s Why I Love Weekends» (2015) har frem til nå vært de eneste selvstendige utgivelser signert The Living June. Den langsomme gang og manko på utgivelser er trolig et snart tilbakelagt kapittel, for med den nye singelen «(You Put Me In) Robot Mode» signaliserer The Living June at debutalbumet vil komme enten senere i år eller tidlig i 2017.

«(You Put Me In) Robot Mode» er indeed gritty electronic pop av riktig refrengsterk styrke, «(You Put Me In) Robot Mode» er en type låt og refreng som er en virkelig vinner i live sammenheng. En video hvis metode er grovkornet bevegelse i stadige temposkiftinger speiler visuelt de skurr og den energi som driver låten fremover. Med på singelen følger tre remikser av eminent stil og klasse, gjort av tyske My.Cosmo, svenske Obsession Of Time og norske ARGH. I alt fine saker, The Living June og «(You Put Me In) Robot Mode» fortjener en liten bit av din tid.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments