Shhh, mitra mitra

Mitra Mitra
Mitra Mitra LP

Mye merkelig skal artister og band kalle seg opp etter, så hvorfor ikke også Mitra mitra. Dette en stor sjøsnegle i familien Mitrasnegler, som jeger noe av en skrekk for mindre snegler og muslinger. Samtidig kan mitra også forstås i betydning av pavens hatt. Du store, alt hva man kan lære, men nok om dét – over til musikken.

Musikantene mitra mitra – som virker å insistere på små forbokstaver – holder til i Wien og består av den heller ubeskrevne vokalist Violet Candide og knotteskruer Mahk Rumbae – egentlig navn Mark Crumby – sistnevnte (u)kjent fra en rekke sammenhenger; så som blant annet Oppenheimer MKII, Konstruktivists og Codex Empire.

Av slik en kombo blir det minimale melodier, stramme basslinjer og beats, enkle men raffinerte mønstre, kjølig minimal synthpop uteksaminert fra gammel skole. Videre, og svært viktig for mitra mitras utstråling, er at Violet Candides vokal står superb til tonene og rytmene. Som både distansert og nær målbærer hun tekster lik instrukser, myndig i knapp tale og myk i sang.

Rumbae + Candide er en forholdsvis ny konstruksjon, fundamentert i 2014, nå i mars er de rede for å presentere debutalbumet. Fra albumet ligger det pr. dags dato tre kutt til streaming på Bandcamp, hvorav især «Blender» gjør momentant inntrykk, en av de yndigste poplåter hørt i løpet av de, tja si… siste par-tre uker. I tillegg til de tre tilgjengelig via Bandcamp kan du gakke hen til YouTube og ta en maskindans til skarpe «Opportunity».Om den og disse ikke evner å overbevise om at mitra mitra med klar sannsynlighet kommer til å servere en av 2016s essensielle plater i sjanger minimal synth, er du muligvis uansett ikke i målgruppen. Albumet «mitra mitra» lanseres den 19. mars, digitalt förstås, men også i et svært begrenset vinylopplag av 150 eksemplarer på mitra mitras egen label Micromort Music.